Υπάρχουν παρενέργειες;
Η Νευρο-Ρεφλεξολογία δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις ασφαλέστερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, εφόσον το ίδιο το νευρικό μας σύστημα είναι αυτό που ανταποκρίνεται θετικά και αποκαθιστά μέσω του φυσικού αμυντικού μηχανισμού μας τους τραυματισμούς που αναγνωρίζει στο σώμα μας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διεγείρονται μέσω πιέσεων από τον θεραπευτή συγκεκριμένα νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία στα πέλματα του δέκτη. Εάν το νεύρο ή οι στοχευμένοι ιστοί δυσλειτουργούν, τα σημεία θα αντιδράσουν εκδηλώνοντας πόνο. Συνιστάται ο δέκτης της θεραπείας μέσω κατάλληλων υποδείξεων του θεραπευτή να αναπνέει κανονικά και βαθιά, για να οξυγονώνεται η περιφέρεια, έτσι ώστε να αυξάνεται η παραγωγή των ενδορφινών (φυσικών αναλγητικών) του οργανισμού.
Συνήθως, μετά από κάποια δευτερόλεπτα ο πόνος μειώνεται αισθητά ή ακόμα και εξαφανίζεται. Αν δεν εκδηλωθεί πόνος στα συγκεκριμένα σημεία, τότε ο θεραπευτής προχωράει στα επόμενα, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπευτική συνεδρία. Αν ο πόνος συνεχίζει να είναι οξύς και αρκετά οδυνηρός για τον δέκτη και διαρκεί πάνω από 15 δευτερόλεπτα, τότε ο θεραπευτής υποχρεούται να εγκαταλείψει τα συγκεκριμένα νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία, διαφορετικά το επίπεδο του πόνου θα αυξηθεί αντί να μειωθεί.
Με ποιες άλλες μορφές θεραπείας μπορεί να συνδυαστεί;
Έχοντας για παράδειγμα έναν ασθενή με χρόνιο πόνο στη μέση, η Νευρο-Ρεφλεξολογία μπορεί να συνδυαστεί και να λειτουργήσει άψογα με:
Πόσο συχνά μπορώ να κάνω Νευρο-Ρεφλεξολογία;
Η χρονική συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από τη γενική πορεία του ασθενή, τη χρονικότητα του προβλήματός του, την ένταση των συμπτωμάτων του και την ηλικία του. Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το βασικό πρωτόκολλο έχει ως εξής:
Οι συνεδρίες Νευρο-Ρεφλεξολογίας διαρκούν περίπου μια ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.
Εμπνευστής της Νευρο-Ρεφλεξολογίας είναι ο Dr. Walter Froneberg (Γουόλτερ Φρόνεμπεργκ), Γερμανός χειροπράκτης και οστεοπαθητικός, ο οποίος σπούδασε Κλασική Ρεφλεξολογία στη σχολή της Hanne Marquardt. Στην πρακτική του άλλαξε τη φιλοσοφία των ζωνών της Κλασικής Ρεφλεξολογίας, καθώς εφαρμόζοντας στατική και κατευθυνόμενη πίεση στα οστά του ποδιού, παρατήρησε πως οι παρασπονδυλικοί μύες ανταποκρίνονταν πιο γρήγορα απ’ ό,τι με την Κλασική Ρεφλεξολογία. Τα συγκεκριμένα σημεία που ανταποκρίνονταν τόσο γρήγορα κατέληξε ότι είχαν σχέση με τα αντίστοιχα νεύρα και τα ονόμασε Νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία. Μετά από εξειδικευμένες έρευνες σε διάστημα 20 ετών, μέσω της χρήσης MRI (μαγνητικής τομογραφίας) και άλλων διαγνωστικών μέσων, ανακάλυψε περισσότερα από 400 νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία για όλο το Περιφερικό, Αυτόνομο και Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.