Σε λίγους μήνες οι Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ θα εκδώσουν το νέο σας βιβλίο, με τίτλο «Improve your Vision» (Βελτιώστε την όρασή σας). Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει μεθόδους με τις οποίες μπορεί κανείς να θεραπεύσει μονάχα διαταραχές όρασης ή παρουσιάζει και μεθόδους αφύπνισης της ανθρώπινης συνειδητότητας;

M.B.:  Αυτό που αρχικά έλκει τους ανθρώπους σε αυτό το βιβλίο είναι να θεραπεύσουν την όρασή τους και να μάθουν να βλέπουν καθαρά χωρίς γυαλιά. Οι μέθοδοι στο βιβλίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε! Στην πραγματικότητα, δουλεύοντας με αυτά τα» εργαλεία» μπορεί να ανακαλύψει κανείς την πνευματική του πλευρά. Παλιότερα φορούσα γυαλιά, λόγω μυωπίας. Μετά την εγχείρηση, όμως, που έκανα για τον καρκίνο, τα γυαλιά ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσα να συνεχίσω να τα φοράω.

Έτσι, λοιπόν, περιορίστηκα στο να κοιτάζω κοντινά αντικείμενα και όχι μακρινά, γιατί τα έβλεπα θολά και αισθανόμουν άσχημα γι’ αυτό. Κάνοντας αυτό που με έκανε χαρούμενο και μη κάνοντας αυτό που με έκανε δυστυχισμένο, άρχισα να παρατηρώ κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, παρατήρησα ότι κάποιες φορές η όρασή μου ήταν πιο διαυγής από κάποιες άλλες φορές. Και φυσικά αναρωτήθηκα τι συνέβαινε στη συνειδητότητά μου σε κάθε περίπτωση.

Ένα ακόμη φαινόμενο που παρατήρησα ήταν ότι υπήρχε ένα είδος επιλεκτικής όρασης. Ήταν σαν όταν περπατούσα σε ένα δωμάτιο και κοίταζα τριγύρω, όλο το δωμάτιο να ήταν θολό και ένας συγκεκριμένος άνθρωπος να μην ήταν. Αναρωτιόμουν, λοιπόν, γιατί αυτό το άτομο ήταν διαυγές! Τότε, κατευθυνόμουν σε αυτόν τον άνθρωπο για να μάθω τι συμβαίνει, και αφού επικοινωνούσαμε, μετά και εκείνος γινόταν θολός και κάποιος άλλος γινόταν διαυγής. Ήταν σαν μια τηλεόραση που όλη η οθόνη είναι θολή, αλλά ένα μέρος της είναι καθαρό. Εάν κοιτάζω σε αυτή την τηλεόραση και αυτό το κομμάτι στην οθόνη είναι πιο διαυγές, ποιος το κάνει πιο διαυγές; Γιατί; Ποιος μου δείχνει αυτό το μέρος της οθόνης; Και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας. Αυτός ο τρόπος εργασίας είναι ένας τρόπος να έρχεσαι σε επαφή με εκείνο το βαθύτερο σημείο του εαυτού σου, το πνεύμα σου. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο το βιβλίο αυτό σου ανοίγει τα μάτια σε κάτι καινούριο!

Πώς ήταν η διαμονή σας στην Ελλάδα και ποια είναι η γνώμη σας για τους Έλληνες;

M.B.: Η διαμονή μου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πραγματικά το διασκέδασα, γιατί έχω μια αίσθηση της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής συνειδητότητας. Έχετε πολύ έντονη την αίσθηση της ελευθερίας και επιμένετε να κάνετε αυτό που θέλετε. Είναι όπως με τη σχέση που έχετε με την εξουσία. Δεν σας νοιάζει, αφήνετε την εξουσία να πει ό,τι θέλει, αλλά εσείς κάνετε πάντα ό,τι θέλετε!

Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι λέω πως οι Έλληνες κάνουν κάτι λάθος. Είναι απλώς ένα μέρος του χαρακτήρα τους! Ένα άλλο πράγμα που βλέπω στους Έλληνες, είναι έναν παθιασμένο τρόπο ζωής. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό, είναι ωραίο!

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης;

M.B.: Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και σταμάτα να κάνεις αυτό που σε κάνει δυστυχισμένο. Όταν κάποιος έχει ένα σύμπτωμα, είναι δυστυχισμένος για κάτι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε επαφή με αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Ζήσε την αλήθεια σου, να είσαι αληθινός, να είσαι ο εαυτός σου και κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Και αυτός για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζω τη δική μου ζωή. Κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο, σταμάτα να κάνεις αυτό που σε κάνει δυστυχισμένο και εμπιστεύσου το ταξίδι σου.

Αντί επιλόγου...

Εάν θα ήθελα να περιγράψω αυτό το ανατρεπτικό σεμινάριο, το οποίο άλλαξε πολλά δεδομένα στη ζωή μου, τότε σίγουρα θα χρησιμοποιούσα τα τέσσερα στοιχεία της φύσης! Η φωτιά του «αναζωπύρωσε» μέσα στην καρδιά μου τη φλόγα για μια υγιή, ευτυχισμένη και αφυπνισμένη ζωή στον πλανήτη, ο αέρας του «έδωσε πνοή» σε κάθε κύτταρο του σώματός μου και «φύσηξε» μακριά όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις –οι οποίες υπαγορεύουν ότι δεν είμαστε ελεύθεροι και ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε–, η μάνα γη του με «έθρεψε» σαν το αγαπημένο της παιδί και «ωρίμασε» τη συνειδητότητά μου, και τέλος το κρυστάλλινο νερό του «έλουσε» δροσερά τον νου και το πνεύμα μου με την αφυπνιστική ιδέα ότι «Όλα μπορούν να μεταμορφωθούν!»

Μετά λοιπόν από αυτή την προσωπική εμπειρία, δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο παρά αυτό: Ετοιμάστε τις προσωπικές σας «αποσκευές» και ταξιδέψτε με προορισμό μία εναλλακτική πραγματικότητα όπου «Όλα μπορούν να θεραπευτούν» και «Όλα μπορούν να αλλάξουν»! Είναι στο χέρι σας!

Η παραπάνω συνέντευξη με τον Μάρτιν Μπρόφμαν έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2010 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης συμβούλων στη θεραπευτική μέθοδο «Body Mirror System».

Είστε ελεύθεροι να αναδημοσιεύσετε ολόκληρο ή μέρος του άρθρου με την προϋπόθεση να αναφέρεται το όνομα του αρθρογράφου και η πηγή (www.aeithalia.gr). 



Όνομα:
E-mail: