ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Συνέντευξη με τον Martin Brofman

Εσείς, πότε θα κοιτάξετε στον «καθρέφτη»;

Από την Κατερίνα Παλαμήδη

Ο Martin Brofman είναι περισσότερα από 25 χρόνια θεραπευτής και δάσκαλος θεραπευτικών τεχνών, παγκοσμίως γνωστός για τις θεραπευτικές του ικανότητες, αλλά και για τις «επαναστατικές» μεθόδους του, όπως είναι το σύστημα «Body Mirror System» (Καθρέφτης του Σώματος).

Επίσης, είναι ιδρυτής του «The Brofman Foundation for the Advancement of Healing» (Ίδρυμα Μπρόφμαν για την εξέλιξη των Θεραπευτικών Τεχνών), καθώς και των σεμιναρίων «The Vision». 

Ξεκινώντας για το ραντεβού

Είναι Τρίτη πρωί και βρίσκομαι καθ’ οδόν για το προκαθορισμένο μου ραντεβού με τον Martin Brofman (Μάρτιν Μπρόφμαν). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αναπολώ όσα βίωσα τις προηγούμενες 5 ημέρες και το απολαμβάνω ιδιαίτερα, καθώς σταδιακά ανακαλύπτω το πόσο πολύ άλλαξε τη ζωή μου η παρακολούθηση του σεμιναρίου «Ο καθρέφτης του σώματος», το οποίο πραγματοποίησε ο δημιουργός της συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου Martin Brofman.

Θυμήθηκα τον εαυτό μου να πηγαίνει στο ξενοδοχείο όπου θα γινόταν το σεμινάριο κρατώντας στα χέρια μου μια βαλίτσα γεμάτη προσδοκίες για τις γνώσεις που θα αποκόμιζα από αυτή την εμπειρία, για το πόσο όμορφα θα περνούσα, καθώς και για το πόσο «γεμάτη» θα επέστρεφα σπίτι μου! Όταν έφτασα, λοιπόν, περίμενα να επαληθευτούν οι προσδοκίες μου… Αυτό, όμως, που ποτέ δεν περίμενα είναι ότι κάθε βίωμα σε αυτό το σεμινάριο θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία μου, πέρα από κάθε φαντασία, και πως θα επέστρεφα σπίτι, όχι μονάχα με μια βαλίτσα γεμάτη ευχάριστες αναμνήσεις, ελπίδες και όνειρα, αλλά με μια αποσκευή που ξεχειλίζει από «εργαλεία», τα οποία μπορούν –με έναν μαγικό τρόπο– να κάνουν όχι μόνο τη δική μου ζωή καλύτερη, αλλά και όλων των ανθρώπων γύρω μου!

Ενώ όλα αυτά κλωθογύριζαν στο μυαλό μου, μία γνώριμη εικόνα διέκοψε κάθε σκέψη μου και με επανέφερε στον πραγματικό χρόνο! Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και συνάντησα τον Martin Brofman! Γνωρίζοντας κανείς προσωπικά τον Martin εύκολα παρατηρεί ότι η φωτεινή του παρουσία μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνη του ηλίου! Είναι αισιόδοξος και λαμπερός, καθώς οι «ακτίνες» του «τυλίγουν» με ζεστασιά κάθε άνθρωπο που τον πλησιάζει, δείχνοντας σε καθέναν μια σπουδαία διαδρομή αφύπνισης, την οποία χρειάζεται προκειμένου να πορευτεί σε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας!

Εκείνος, λοιπόν, με υποδέχτηκε με μία θερμή και σφιχτή αγκαλιά, και τότε όλα στο μυαλό μου άρχισαν να συνδυάζονται και να βγάζουν ένα σπουδαίο… νόημα! Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Επρόκειτο να πάρω συνέντευξη από έναν υπέροχο άνθρωπο και να έχω άλλη μια μοναδική εμπειρία αφύπνισης, την οποία έχω τη δυνατότητα να μοιραστώ με όλους εσάς, και αυτό ακριβώς θα κάνω!

Κύριε Brofman, σε ποια φάση της ζωής σας κάνατε την προσωπική σας αναζήτηση για τις εναλλακτικές θεραπείες;

M.B.: Όταν ήμουν 34 χρονών, όπου έπαθα καρκίνο του νωτιαίου μυελού. Λόγω του προβλήματος υγείας μου έπρεπε να αφυπνιστώ, να ανακαλύψω τι συνέβαινε και να δω τι θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτό. Έτσι, ξεκίνησα να μελετάω διάφορες θεραπευτικές μεθόδους που μπορούσα να χρησιμοποιήσω μόνος μου.

Ποιο σκοπό πιστεύετε ότι εξυπηρετεί το σύμπαν μέσα από την ανθρώπινη ύπαρξη;

M.B.: Μερικοί άνθρωποι «δουλεύουν» με την ιδέα ότι είμαστε πλούσιοι θεοί και θεές και πως το να είσαι Θεός είναι μια μοναχική κατάσταση συνειδητότητας, γιατί δεν υπάρχει κανένας για να μιλήσεις. Έτσι, κάποιοι άνθρωποι λένε ότι ερχόμαστε εδώ μαζί, ως θεοί και θεές, για να τελειώσουμε την κατάσταση της μοναχικότητάς μας και να μάθουμε, να ανακαλύψουμε μέρη της συνειδητότητάς μας στα οποία διαφορετικά δεν θα είχαμε πρόσβαση. Έχουμε έρθει σε αυτή τη φυσική πλάνη της ύπαρξης. Επίσης, χρειάζεται να μάθουμε να συσχετιζόμαστε μεταξύ μας ως θεοί και θεές. Αυτή είναι μια από τις ιδέες με τις οποίες «εργάζομαι» αυτή την περίοδο.



Όνομα:
E-mail: