Οι Συνεδρίες στην Αειθάλια

 χώρος ολιστικής αρμονίας και προσωπικής ανάπτυξης της Αειθάλια φιλοξενεί μία μεγάλη αγκαλιά από εναλλακτικές μορφές θεραπειών, συστήματα, μεθόδους και τεχνικές, που τιμούν τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, καθώς και τον διαφορετικό τρόπο ή δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει για την προσωπική του ενδυνάμωση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του.

Σκοπός μας είναι κάθε άνθρωπος που εκδηλώνει την πρόθεση να ζει και να βιώνει καλύτερα την καθημερινότητά του, να βρει έναν χώρο έκφρασης, αποδοχής και ενδυνάμωσης για ό,τι τον προβληματίζει, να ανασύρει τα ταλέντα του και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της προσωπικής του ανάπτυξης.

Οι συνεδρίες στην Αειθάλια απευθύνονται σε όλους, από τον «αρχάριο» που επιθυμεί απλώς να χαλαρώσει» μέχρι τον «έμπειρο» στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης που γνωρίζει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ...

Τα πάντα στη ζωή είναι σχέση! Η σχέση μας με τη ζωή, το Σύμπαν, τον Θεό, τους ανθρώπους, τα ζώα, τον εαυτό μας, την υγεία μας… Όποια ή όποιες κι αν είναι οι σχέσεις που θέλετε να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε.

Οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας, η αυτογνωσία και η προσωπική ανάπτυξη «μιλούν» πρώτα στη συνειδητότητά μας, μετά στο ενεργειακό μας σώμα, μάς εξισορροπούν, και έπειτα αυτό αντανακλάται στο φυσικό μας σώμα και στη ζωή μας γενικότερα! Δεν είναι υπέροχο που υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία που μας βοηθούν να είμαστε εμείς οι δημιουργοί της ζωής μας;

Όλες οι συνεδρίες στην Αειθάλια γίνονται με πολλή φροντίδα, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαίτερες πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από διαπιστευμένους συμβούλους στο χώρο μας ή εξ αποστάσεως (εφόσον είναι εφικτό, ανάλογα με την τεχνική). Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ραντεβού μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στην ενέργεια της Αγάπης...
Η ομάδα της Αειθάλια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδος ή τεχνική αναφέρεται και περιγράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αντικαθιστά την ιατρική, ψυχολογική, ψυχιατρική διάγνωση και θεραπεία, ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι εναλλακτικές θεραπείες και οι διαλογισμοί αποτελούν θαυμαστά βοηθητικά εργαλεία για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ισορροπία και ευεξία του ατόμου και μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αφού βοηθούν ολιστικά τον άνθρωπο και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχοσωματική του αρμονία. Οι όροι «θεραπευτής» και «θεραπεία» χρησιμοποιούνται με την ευρεία έννοια και δεν ταυτίζονται με τους όρους που χρησιμοποιούνται στην κλασική ιατρική, ψυχολογία και φαρμακευτική.

  

 Συμβουλευτική Θεραπευτική 

Η αυτογνωσία θεραπεύει!

Η Συμβουλευτική Θεραπευτική είναι ένα μη παρεμβατικό σύστημα αυτεπίγνωσης και αυτογνωσίας 

Με τη Συμβουλευτική Θεραπευτική ο άνθρωπος μπορεί να βοηθηθεί ώστε να αναγνωρίσει και να έχει επίγνωση με ποιο τρόπο δημιουργείται η πραγματικότητά του. Επίσης, συνειδητοποιεί το ρόλο που έχει το περιβάλλον όπου μεγάλωσε στη διαμόρφωση αυτής της πραγματικότητας. Τέλος, τον βοηθάει να αποκτήσει συνείδηση των αιτιών των προβλημάτων του, ώστε να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται για να οδηγηθεί προς τη λύση τους και σε μια ποιότητα ζωής που έχει περισσότερη χαρά, ευτυχία και νόημα.

Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Συμβούλου το άτομο ανακαλύπτει αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις και αποφάσεις του παρελθόντος, καθώς και τον τρόπο να τις αλλάξει, εφόσον το επιλέξει. Μαθαίνει και εκπαιδεύεται να τιμά τον εαυτό του χωρίς όρους. Να διακρίνει αυτό που πραγματικά αξίζει και έχει νόημα για τον ίδιο  και να ζει βάσει αυτών των αξιών, διαφοροποιώντας τον εαυτό του από τα πρέπει και τις γνώμες του περιβάλλοντός του.

Το περιβάλλον όπου μεγαλώνουμε, έχει επηρεάσει τον καθένα μας και στην προσπάθειά μας σαν παιδιά να ανταποκριθούμε  στις καταστάσεις, προκειμένου να έχουμε ασφάλεια και αγάπη, σιγά σιγά ξεχάσαμε να διακρίνουμε τις πραγματικές μας αξίες και τα θέλω μας. Τα πρέπει και η νοοτροπία των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας έγιναν η πραγματικότητά μας και καθόρισαν  τις επιλογές στη ζωή μας για μας, χωρίς εμάς.

Τα συμπεράσματα, οι πεποιθήσεις που εντυπώθηκαν κατά τη διαδικασία της ανάπτυξής μας στο υποσυνείδητό μας, ορίζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση και τις επιλογές δράσης/αντίδρασης που κάνουμε στο παρόν.  Και παρόλο που στο παρόν μας δεν πιστεύουμε πια σε αρκετές πεποιθήσεις και νοοτροπίες του υποσυνειδήτου μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, ορίζουν τη ζωή μας.

Σε τι μας ωφελεί

Σκοπός των συνεδριών είναι η Αυτοαποδοχή, η Ενδυνάμωση, η Αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση ταλέντων και ικανοτήτων και η αξιοποίησή τους. Η επίγνωση αυτών που έχουν νόημα και πραγματική αξία για τον ίδιο. Επίσης, να ευθυγραμμίσει σκέψεις, λόγια, πράξεις, δημιουργώντας μια ζωή που θα έχει νόημα, χαρά και ευτυχία.

Στόχος των ατομικών συνεδριών είναι η ανακάλυψη περιοριστικών πεποιθήσεων, προσκολλήσεων, συμπερασμάτων, αντιλήψεων, επιλογών, αποφάσεων που δεν τον εξυπηρετούν πλέον στη ζωή του, και η απελευθέρωση από αυτές. Η αναγνώριση, διαχείριση και απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων και το δυνάμωμα των θετικών. Να ξέρει τι θέλει και να επικοινωνεί αποτελεσματικά. Η στάση του στη ζωή να είναι χρήσιμη για τον εαυτό του και το περιβάλλον.

Οι συνεδρίες Συμβουλευτικής Θεραπευτικής πραγματοποιούνται στο χώρο μας και γίνονται είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  

Usui Reiki  

Η Συμπαντική Ενέργεια Ζωής

Το Ρέικι είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος που αναζωογονεί και ενδυναμώνει τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα: συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό και φυσικό - σωματικό!

Η λέξη «Ρέικι» μεταφράζεται ως «συμπαντική ενέργεια ζωής» από το «Κι», που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωτική ενέργεια» και το «Ρέι» που δηλώνει τη συμπαντική διάσταση αυτής της ενέργειας. Η ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος είναι η ενέργεια που δίνει ζωή σε κάθε έμψυχο ον, αλλά και αυτή στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η συμπαντική δημιουργία! Το Ρέικι είναι μια απολύτως ασφαλής ενεργειακή τεχνική αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης, που επανασυνδέει τη συνείδηση του ανθρώπου με τη Συμπαντική ζωτική ενέργεια και αφυπνίζει την ήδη υπάρχουσα ικανότητα της αυτοθεραπείας, μέσα από το απαλό, φυσικό άγγιγμα των χεριών. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να αποκτήσουμε ισορροπία και χαρά στην καθημερινότητά μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Ρέικι

Με το Ρέικι μπορούμε να θεραπεύσουμε δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα, αλλά και τις αιτίες που τα δημιούργησαν, καθώς και να επιλύσουμε συναισθηματικά και νοητικά ζητήματα. Μπορούμε ακόμα να θεραπεύσουμε σχέσεις (επαγγελματικές, ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές κλπ.), καθώς και να έλξουμε την αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Οι τεχνικές του Ρέικι εφαρμόζονται σε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Μπορούμε να κάνουμε Ρέικι στον πλανήτη, σε μια χώρα ή σε μια ομάδα ανθρώπων. Ρέικι μπορούμε επίσης να κάνουμε στα ζώα, στα φυτά, ακόμα και σε αντικείμενα (π.χ. για ενεργοποίηση κρυστάλλων) ή σε χώρους για τον καθαρισμό τους από αρνητικές επιρροές.

Τι προσφέρει το Ρέικι

  • Bοηθάει να ανακαλύψουμε μέσα μας τη δύναμη για αυτοθεραπεία.
  • Προάγει τη σωματική δύναμη και ευεξία, τη συναισθηματική κάθαρση και τη νοητική διαύγεια.
  • Μειώνει ή και εξαφανίζει τον πόνο.
  • Ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες και επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
  • Ανοίγει και εξισορροπεί τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα φορτίζοντάς τα με καθαρή ζωτική ενέργεια.
  • Προσφέρει θεραπευτική ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται ο καθένας, καθώς η συμπαντική ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.
  • Μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
  • Μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία και γαλήνη.
  • Ενεργοποιεί τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
  • Μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης βάζοντας τα πόδια μας με δύναμη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γη.
  • Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στη ζωή και στο σύμπαν.
  • Μας εξυψώνει πνευματικά καθώς μας συντονίζει ολοένα και πιο πολύ με το φως και την αγάπη.
  • Μας αναζωογονεί πλήρως, καθώς ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά.
  • Ωφελεί τα ζώα, τα φυτά και ολόκληρο τον πλανήτη!

 

 

Οι Μυήσεις και τα Σύμβολα του Ρέικι

Όλοι διαθέτουμε εν δυνάμει τη φυσική ικανότητα να θεραπεύουμε τον εαυτό μας και κατ' επέκταση τους συνανθρώπους μας. Συνεπώς, οι μυήσεις του Ρέικι δεν αφορούν μόνο όσους θέλουν να το ασκήσουν επαγγελματικά. Εκτός των άλλων, αποτελούν ένα θεσπέσιο εργαλείο αυτογνωσίας —με την ευρεία έννοια— αφού σταδιακά και όσο περισσότερο εμβαθύνουμε στο Ρέικι, γνωρίζουμε καλύτερα τον πραγματικό, θεϊκό - συμπαντικό εαυτό μας.

Στο Δυτικό Σύστημα του Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τρεις (3) Βαθμοί Μύησης και ο 3ος χωρίζεται σε δύο μέρη, Α και Β. Κάθε μύηση είναι διαφορετική και περιλαμβάνει τους δικούς της συντονισμούς με τη συμπαντική ενέργεια, μεταξύ των οποίων είναι και η ενεργοποίηση των 4 Συμβόλων του Ρέικι.

Τα σύμβολα έχουν την καταγωγή τους από την εποχή της Ατλαντίδας, αποτελούνται από 100% αγνή, καθαρή ενέργεια και εκπέμπουν δονήσεις του υψηλότερου θεϊκού φωτός. Μετά τους συντονισμούς η ενέργεια κυλάει στα χέρια του μαθητή εφ' όρου ζωής.

 

Θεμελιωτής του θεραπευτικού συστήματος Ρέικι είναι ο Δρ. Μικάο Ουσούι (Mikao Usui), ο οποίος αναβίωσε τα αρχαία σύμβολα της Ατλαντίδας, ώστε να μπορούν και πάλι να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και τη συνειδησιακή μας διεύρυνση, ενώ στη συνέχεια θέσπισε και τις 5 ηθικές αρχές του Ρέικι. Ο Ουσούι γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1865 και ολοκλήρωσε το έργο του στη ζωή το 1926. Το 1922 ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο Ρέικι με το όνομα «Usui Reiki Ryoho Gakkai». Περισσότερα

 

Universal Calibration Lattice®  

Συμπαντικό Δικτύωμα Καλιμπραρίσματος

Το Universal Calibration Lattice® είναι ένα σύνθετο σύστημα μέσα στην ανθρώπινη ενεργειακή ανατομία που έχει ως σκοπό τη διατήρηση του μεγαλύτερου ηλεκτρικού φορτίου που είναι τώρα διαθέσιμο προς όλους τους ανθρώπους.

Η ανθρώπινη συνειδητότητα εξελίσσεται, και αυτή η εξέλιξη αντανακλάται στην ίδια μας την ενεργειακή ανατομία. Το Universal Calibration Lattice® (UCL) είναι ένα οργανωμένο σύστημα ενέργειας μέσα σε αυτήν, αποτελούμενο από κάθετες και οριζόντιες (σχήματος «οχτώ») ίνες φωτός και ενέργειας που ακτινοβολούν από τον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής μας και σχηματίζουν μια πολυδιαστασιακή δικτυακή δομή. Είναι μια προέκταση του συστήματος των τσάκρα και των μεσημβρινών, και αποτελεί την προσωπική μας σύνδεση με το Κοσμικό Δικτύωμα (Cosmic Lattice), την Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή.

Κύριος σκοπός του είναι να διατηρεί το αυξημένο ενεργειακό φορτίο που είναι διαθέσιμο τώρα προς εμάς, ως εξελισσόμενα άτομα. Το ηλεκτρικό μας φορτίο είναι η Θεϊκή «σπίθα» που ενυπάρχει σε όλους μας. Όταν αναπτύσσουμε την ικανότητα να δημιουργούμε έναν συντονισμό μεταξύ του δικού μας φορτίου και του ηλεκτρικού φορτίου του Σύμπαντος, αποκτούμε μια νέα μορφή ενδυνάμωσης.

Η βασική του δομή

Το ενεργειακό πρότυπο του UCL είναι συμπαντικό, δηλαδή η βασική δομή του είναι ίδια σε κάθε άνθρωπο. Αποτελεί επέκταση του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού μας συστήματος και εκτείνεται από τον κεντρικό πυρήνα του σώματός μας έως μια περιοχή περίπου 60 εκατοστά πέρα από το φυσικό σώμα. Πιο συγκεκριμένα, οπως φαίνεται και στην εικόνα, η βασική του δομή του UCL αποτελείται από:

  • Τις μακρές κάθετες ίνες φώτός και ενέργειας οι οποιές περιβάλλουν τον κάθε άνθρωπο και περιέχουν πληροφορίες για την ιστορία του (πίσω ίνες), για ό,τι δίνει και λαμβάνει από τον κόσμο καθημερινά (ίνες στα πλάγια), καθώς και για το δυναμικό που διαθέτει και σχετίζεται με το μέλλον του (μπροστινές ίνες).
  • Τις οριζόντιες, σχήματος «οχτώ» ίνες από φως και ενέργεια οι οποίες συνδέουν τις μακρές κάθετες ίνες με το σώμα του ανθρώπου μέσω των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα), μεταφέροντας πληροφορίες από και προς αυτές.
  • Τη στήλη της ενέργειας του πυρήνα, η οποιά ακτινοβολεί κάθετα από το κέντρο του ανθρώπινου σώματος και αντιπροσωπεύει το παρόν, το τώρα. Συνδέει επίσης τον άνθρωπο τόσο με τις ανώτερες ένέργειες του Εαυτου (Επάνω Κέντρο), όσο και με την ενέργεια της Γης (Κάτω Κέντρο).
 

Πώς λειτουργεί

Το UCL είναι η διάταξη κυκλωμάτων στην οποία ρέει το ενεργειακό μας φορτίο. Λειτουργεί ως ηλεκτρικός μετασχηματιστής, μεταφέροντας ενέργεια από το ένα κύκλωμα στο άλλο, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά μας να αξιοποιούμε την απεριόριστη ενέργεια. Η διαδικασία καλιμπραρίσματος (calibration) μας επιτρέπει να λαμβάνουμε και να χρησιμοποιούμε την ενέργεια που απελευθερώνουμε από τη Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή, αλλά και από το εσωτερικό του εαυτού μας. Καθώς το κάνουμε αυτό, δυναμώνουμε ενεργειακά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε ακόμη περισσότερη από την ενέργεια που είναι διαθέσιμη προς εμάς. Έτσι, αφενός μειώνεται η ανάγκη να αναζητούμε απεγνωσμένα την ενέργεια των άλλων, αφετέρου βαδίζουμε προς την πολυπόθητη ενεργειακή μας αυτονομία. Άλλωστε, η Συμπαντική Πηγή δεν βρίσκεται σε κάποια μακρινή τοποθεσία. Διαπερνά την ίδια μας την ύπαρξη, φτάνοντας όχι μόνο στο κυτταρικό επίπεδο, αλλά ακόμη βαθύτερα.

Σε τι ωφελεί η κατανοησή του

Κατανοώντας πώς λειτουργεί το UCL, αντιλαμβανόμαστε ότι επικοινωνούμε με το Σύμπαν αλλά και μεταξύ μας συνεχώς. Κατανοούμε ότι πραγματικά έχουμε λόγο στη συνδημιουργία της πραγματικότητάς μας και αναπτύσσουμε την ικανότητα να εκφράζουμε πλήρως τον εαυτό μας. Καθώς εργαζόμαστε με το UCL μας, ανακαλύπτουμε ένα μέρος του εαυτού μας που είναι ικανό να ενσωματώνει τη σοφία του παρελθόντος μας, να τροποποιεί παλαιά πρότυπα, να ενεργοποιεί νέα ταλέντα. Το UCL ενισχύει και επιταχύνει την εξέλιξή μας και συγχρόνως δυναμώνει τη σύνδεσή μας με το Σύμπαν εδώ και τώρα! Οποιοσδήποτε στο μονοπάτι της συνειδητής προσωπικής ανάπτυξης θα ωφεληθεί έχοντας μεγαλύτερη γνώση του δικού του UCL, αφού επηρεάζει όλα όσα κάνουμε.

Η EMF Balancing Technique® (Τεχνική Εξισορρόπησης Ηλεκτομαγνητικού Πεδίου) είναι σχεδιασμένη να εργάζεται με το UCL και να το ενδυναμώνει, ενώ παράλληλα εστιάζει στη διευκόλυνση της έκφρασης των Ιερών Τemplate.

 

Μικάο Ουσούι    

Η ιστορία ενός Μεγάλου Δασκάλου

& οι καταβολές του Ρέικι!

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες μαρτυρίες που υπάρχουν για το σπουδαίο αυτό δάσκαλο και θεμελιωτή του Ρέικι, θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στην ιστορία της ζωής του.

Ο Μικάο Ουσούι (Mikao Usui) γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1865 στο χωριό Τανιέ στη Γιαμαγκάτα, της Ιαπωνίας. Από πολύ μικρός εκπαιδεύτηκε στον Βουδισμό Τεντάι, που ήταν και η θρησκεία της οικογένειάς του. Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε φιλοσοφία, ψυχολογία, θεολογία και ιατρική, επιστήμες τις οποίες και σπούδασε. Φημολογείται πως καταγόταν από πλούσια οικογένεια, αφού εκείνη την εποχή, μόνο οι πλούσιες οικογένειες είχαν αρκετά χρήματα ώστε να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Αργότερα, ταξίδεψε στην Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και την Ιαπωνία, όπου και εμπλούτισε σε μεγάλο βαθμό το γνωστικό του υπόβαθρο. Στην πορεία της ζωής του γνώρισε μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες. Μάλιστα, διετέλεσε γραμματέας του Σίπνεϊ Γκότο, ο οποίος ήταν επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας και μετέπειτα δήμαρχος του Κυότο. Παντρεύτηκε τη Σαντάκο Σουζούκι και απέκτησε μαζί της έναν γιο και μία κόρη, ενώ για αρκετά χρόνια διατηρούσε οικογενειακή επιχείρηση.

Η αναζήτηση της γνώσης

Το ενδιαφέρον του Ουσούι για τις μεθόδους θεραπείας του σώματος και της ψυχής ήταν πάντα πολύ μεγάλο. Μετά την καταστροφή της οικογενειακής επιχείρησης, το 1914, αποφάσισε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εσωτερισμό, και ταξίδεψε στη Βόρεια Ινδία όπου μελέτησε τις Ιερές Γραφές. Στην πορεία της αναζήτησής του ανακάλυψε πως και ο Βούδας είχε τη δύναμη να θεραπεύει. Έτσι, γύρισε στην Ιαπωνία προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τις βουδιστικές διδασκαλίες.

Επισκέφτηκε πολλά μοναστήρια Ζεν, ώσπου σε ένα από αυτά, στο Κυότο, βρήκε έναν ηλικιωμένο ηγούμενο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην αναζήτησή του και προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει. Έμεινε σε εκείνο το μοναστήρι αρκετό καιρό, προσπαθώντας να ανακαλύψει την τέχνη του «θεραπεύειν». Κάποια στιγμή, σε μία από τις πρωτότυπες βουδιστικές γραφές —η οποία είχε γραφτεί από έναν μαθητή του Βούδα— ανακάλυψε τα σύμβολα και την τεχνική βάσει των οποίων θεράπευε ο Βούδας. Ο Ουσούι είχε βρει επιτέλους αυτό που έψαχνε για χρόνια, όμως σύντομα συνειδητοποίησε πως δεν αρκούσε ώστε να μπορεί κανείς να θεραπεύει. Είχε βρει τον τρόπο, μα δεν είχε αποκτήσει ακόμα τη δύναμη να θεραπεύει.

Η αποκάλυψη στο όρος Κουράμα

Ο ηγούμενος του μοναστηριού τότε, μίλησε στον Ουσούι για το όρος Κουράμα και του πρότεινε να αποσυρθεί για κάποιο διάστημα σε έναν ναό που βρισκόταν εκεί, προκειμένου να ασκητέψει. Ακολουθώντας τη συμβουλή του γέροντα, ο Ουσούι αποφάσισε να απομονωθεί στο βουνό Κουράμα για 21 μέρες κάνοντας νηστεία και διαλογισμό, με σκοπό να γνωρίσει και να βιώσει τις ύψιστες θεϊκές, θεραπευτικές ενέργειες. Οι μέρες περνούσαν και τίποτα ακόμη δεν είχε αποκαλυφθεί στον Ουσούι. Την τελευταία μέρα όμως, την 21η, κατά τη διάρκεια ενός διαλογισμού κι ενώ βρισκόταν σε μία κατάσταση υψηλής συνειδητότητας, ενώθηκε με το Θείο και είδε το Φως! Το φως που του παρουσιάστηκε ως εκ θαύματος, κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον «χτύπησε» στο κέντρο του μετώπου του. Εκείνη τη στιγμή είδε τα σύμβολα που είχε ανακαλύψει, να σχηματίζονται υπέρλαμπρα στον ουρανό. Τότε, η εσωτερική του Σοφία αναδύθηκε και είπε: «Ναι, θυμάμαι».

Στον γυρισμό από τον ναό, λέγεται πως χτύπησε το δάχτυλο του ποδιού του και με το άγγιγμα των χεριών του το θεράπευσε. Έπειτα, κάνοντας στάση σε ένα πανδοχείο για να φάει, γιάτρεψε επίσης τον πονόδοντο της εγγονής του ιδιοκτήτη.

Οι πρώτες θεραπείες

Όταν ο Ουσούι επέστρεψε στο μοναστήρι, βρήκε τον ηγούμενο κατάκοιτο με αρθριτικούς πόνους. Τότε, τοποθέτησε τα χέρια του πάνω στο σώμα του ηγούμενου και οι πόνοι μετριάστηκαν. Ήταν σίγουρος πια ότι μπορούσε να θεραπεύει. Αφού έμεινε στο μοναστήρι για λίγες βδομάδες ακόμα, αποφάσισε να πάει στη συνοικία των φτωχών του Κυότο, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θεραπείας για να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν άθλιες κι έτσι έμεινε για αρκετά χρόνια στην περιοχή, θεραπεύοντας από τις αρρώστιες και τις κακουχίες τους ανήμπορους, ενώ παράλληλα βοηθούσε τους νέους και ικανούς να βρουν εργασία ώστε να βγάζουν έντιμα τα προς το ζην.

Μόλις ολοκλήρωσε τα έργο του, έφυγε ευχαριστημένος από τη συνοικία. Όταν μετά από καιρό επέστρεψε όμως, διαπίστωσε πως οι άνθρωποι είχαν γυρίσει στις παλιές τους συνήθειες και ζητιάνευαν πάλι στον δρόμο. Απογοητευμένος, τους ρώτησε γιατί στράφηκαν ξανά σε αυτόν τον τρόπο ζωής κι εκείνοι του απάντησαν πως η εργασία ήταν πολύ κοπιαστική γι' αυτούς και ότι προτιμούσαν να ζητιανεύουν. Μερικοί μάλιστα τον κατηγόρησαν επειδή τους είχε θεραπεύσει!

  

Οι 5 Αρχές του Ρέικι

Μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη στις φτωχογειτονιές του Κυότο, ο Ουσούι κατάλαβε πως παρ’ όλο που είχε θεραπεύσει το σώμα αυτών των ανθρώπων από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους, δεν είχε καταφέρει να θεραπεύσει τον τρόπο σκέψης τους, ο οποίος ήταν και το πραγματικό αίτιο της κατάντιας τους. Συνειδητοποίησε ότι είχε παραλείψει να διδάξει την ευγνωμοσύνη ως στάση ζωής. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη συνειδητοποίηση, ο Μικάο Ουσούι κατέγραψε τις πέντε ηθικές αρχές του Ρέικι!

  1. Μόνο για σήμερα: Μην ανησυχείς.
  2. Μόνο για σήμερα: Μη θυμώνεις.
  3. Τίμα τους γονείς σου, τους δασκάλους σου και τους ηλικιωμένους.
  4. Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου.
  5. Δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον.

 

Το έργο του και οι πρώτοι μαθητές

Το 1921 ο Ουσούι ίδρυσε μία κλινική Ρέικι στο Τόκιο, όπου παρείχε τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να θεραπευτούν μέσω του Ρέικι. Ένα χρόνο αργότερα, το 1922, ίδρυσε τον Σύλλογο Ρέικι με το όνομα «Usui Reiki Ryoho Gakkai», όπου και διετέλεσε πρόεδρος. Όταν το 1923 έγινε ένας καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία, η συμβολή του στη φροντίδα και τη θεραπεία όσων είχαν ανάγκη αποδείχτηκε πολύτιμη και θαυματουργή. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται και ο κόσμος να γίνεται όλο και πιο δεκτικός στις θεραπευτικές μεθόδους του. Έτσι, ο Ουσούι ξεκίνησε πλέον να διδάσκει το Ρέικι και να μυεί σε αυτό όσα άτομα ενδιαφέρονταν.

Ο Τζουζίρο Χαγιάσι —ένας συνταξιούχος αξιωματικός και γιατρός του πολεμικού ναυτικού— ήταν ο πρώτος δάσκαλος του Ρέικι και μυήθηκε από τον ίδιο τον Μικάο Ουσούι. Εκείνος με τη σειρά του ίδρυσε μία ιδιωτική κλινική στο Τόκιο, γνωστή ως «Hayashi Reiki Kenkyu-Kai», όπου το Ρέικι χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εκεί νοσηλεύτηκε και η Χαβάγιο Τακάτα —μία Αμερικανίδα υπήκοος που κατοικούσε στη Χαβάη— η οποία αφού θεραπεύτηκε μέσω του Ρέικι, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, ώστε ζήτησε από τον Χαγιάσι να την εκπαιδεύσει, για να μυηθεί κι εκείνη στη θεραπευτική τεχνική. Ο Χαγιάσι την εκπαίδευσε και μάλιστα της παρέδωσε και τις σημειώσεις της διδασκαλίας. Μέσω αυτής της γυναίκας, το Ρέικι έκανε αργότερα την εμφάνισή του στη Δύση! Η κλινική του Χαγιάσι έκλεισε λίγο πριν από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ίδιος απεβίωσε στις 10 Μαΐου του 1941.

Ο Μικάο Ουσούι ολοκλήρωσε το έργο του στη ζωή το 1926 σε ηλικία 61 ετών. Ο οικογενειακός τάφος του ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1990 και βρίσκεται στον βουδιστικό ναό Σαϊχότζι.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τη ζωή και το έργο του Μικάο Ουσούι προκύπτουν από διάφορες διάσπαρτες μαρτυρίες οι οποίες όμως, μετά από τόσα χρόνια δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια απόλυτα και στο σύνολό τους. Εμείς απλώς μεταφέρουμε κάποιες από αυτές, με κάθε επιφύλαξη.

 

 

Angelic Reiki   

Θεραπεία με τη βοήθεια των Αγγέλων!

Οι Άγγελοι βρίσκονται κοντά μας για να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τη Θεία Φύση μας και να αξιοποιήσουμε το δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας!

Οι Άγγελοι είναι οντότητες καθαρού φωτός και η πρόθεσή τους είναι να μας βοηθήσουν να απελευθερωθούμε από τις αιτίες που μας προκαλούν άγχος, στρες, ασθένειες, συναισθηματικά μπλοκαρίσματα ή δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα, και γενικά από όλα εκείνα που δεν εξυπηρετούν και δεν διευκολύνουν την καθημερινότητά μας! Είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να συνδεθούμε με τον εσώτερο εαυτό μας και να ανακαλύψουμε το δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας, ώστε αξιοποιώντας το να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε! Είναι καθαρές Ακτίνες Φωτός και αποτελούν γέφυρα, για να προσελκύσουμε και να ενωθούμε με τη Μία και Μοναδική Οικουμενική Συνειδητότητα, τον Δημιουργό.

Η θεραπεία με τους Αγγέλους είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε θρησκεία. Οι Άγγελοι είναι αρχέτυπα δημιουργίας που στηρίζουν ολόκληρο το οικοδόμημα του Σύμπαντος και βοηθούν την ανθρωπότητα ώστε να λειτουργεί με βάση τη θεϊκή ενέργεια της τέλειας αγάπης που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά έχουμε ξεχάσει! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ζητήσουμε τη βοήθειά τους και να επιτρέψουμε στη Θεϊκή θεραπευτική ενέργεια να λάβει χώρα στη ζωή μας. Κι αυτό γιατί οι Άγγελοι δεν παρεμβαίνουν δίχως τη δική μας βούληση, είναι όμως πάντα κοντά μας περιμένοντας την εκδήλωση της δικής μας πρόθεσης για θεραπεία και απελευθέρωση.

Όταν μιλάμε για θεραπεία δεν εννοούμε μονάχα την ίαση από την ασθένεια σε φυσικό επίπεδο, αλλά την ουσιαστική απελευθέρωση από ό,τι μας δεσμεύει σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Όλες οι ασθένειες άλλωστε δεν είναι τίποτε άλλο παρά συμπτώματα ενός περιοριστικού τρόπου σκέψης και δράσης στην καθημερινή μας ζωή! Κάθε φορά που ζητάμε βοήθεια από το Αγγελικό Βασίλειο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συντονιστεί με την Αγγελική μας φύση, με τον Άγγελο που υπάρχει μέσα μας!

Μυήσεις - Σεμινάρια Εκπαίδευσης

Στο σύστημα του Αγγελικού Ρέικι, εκτός από τις ατομικές συνεδρίες παρέχονται και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει προκειμένου να κάνει Αγγελικό Ρέικι στον εαυτό του και στους άλλους (Σεμινάριο 1ου & 2ου βαθμού, Σεμινάριο 3ου & 4ου βαθμού), ενώ εφόσον το επιθυμεί μπορεί να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο, προχωρώντας στο επίπεδο του επαγγελματία συμβούλου-θεραπευτή (Εκπαίδευση Συμβούλων) και του επαγγελματία δασκάλου (Εκπαίδευση Δασκάλων)!

Στο Αγγελικό Ρέικι –όπως και σε άλλα συστήματα Ρέικι– υπάρχουν τέσσερις Μυήσεις (1ος - 2ος βαθμός και 3ος - 4ος βαθμός). Υπάρχουν όμως και επιπλέον δύο Μυήσεις (των Κοσμικών Ακτίνων και των Αρχαγγέλων), όπου ο μαθητής συντονίζεται πλήρως στις Θεϊκές Δονήσεις και στα Αρχέτυπα.

Οι Συντονισμοί και οι Μυήσεις του Αγγελικού Ρείκι γειώνονται και μεταδίδονται στον μαθητή από τους Αγγέλους, και κατ' αυτόν τον τρόπο η Δόνηση λαμβάνεται στη Θεϊκή Μορφή της.

Η συμβολή των σεμιναρίων Αγγελικού Ρέικι στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτά είναι πολύτιμη, αφού μετά το πέρας του κάθε εργαστηρίου διαθέτει πλέον εργαλεία και τεχνικές που μπορεί να αξιοποιήσει στην καθημερινή του ζωή, προκειμένου να απελευθερωθεί από τις προσωπικές του δυσκολίες και να μεταμορφώσει τη ζωή του! Η δημιουργία της πραγματικότητάς μας όπως πραγματικά την επιθυμούμε είναι επιλογή μας! Και οι Άγγελοι μας στηρίζουν σε αυτή την επιλογή!

Το Σύστημα Θεραπείας του Αγγελικού Ρέικι δόθηκε στον Kevin Core (Κέβιν Κορ) από τον Αρχάγγελο Μέτατρον μέσω ανώτερης επικοινωνίας από τον Οκτώβριο του 2002 έως το Φεβρουάριο του 2003, προκειμένου να το μεταδώσει. Συνιδρυτές του είναι ο Κέβιν και η σύζυγός του Κριστίν Κορ, σύμφωνα με τους οποίους, η εκμάθηση και η πρακτική του Αγγελικού Ρέικι πραγματοποιείται σύμφωνα με τον αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο που δόθηκε και χρησιμοποιήθηκε στην εποχή της Ατλαντίδας. Μέχρι σήμερα το Αγγελικό Ρέικι έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 23 χώρες. Ο Κέβιν Κόρ έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιουνίου 2009 και έκτοτε το έργο της διάδοσης συνεχίζεται υπό την αιγίδα της Κριστίν Κορ και του Επίσημου Παγκόσμιου Οργανισμού Αγγελικού Ρέικι.

Τhe Foundation of Cosmic Fire 2003 (www.angelicreikimagic.com)

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 4

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
Όνομα:
E-mail: