Οι Συνεδρίες στην Αειθάλια

 χώρος ολιστικής αρμονίας και προσωπικής ανάπτυξης της Αειθάλια φιλοξενεί μία μεγάλη αγκαλιά από εναλλακτικές μορφές θεραπειών, συστήματα, μεθόδους και τεχνικές, που τιμούν τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, καθώς και τον διαφορετικό τρόπο ή δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει για την προσωπική του ενδυνάμωση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του.

Σκοπός μας είναι κάθε άνθρωπος που εκδηλώνει την πρόθεση να ζει και να βιώνει καλύτερα την καθημερινότητά του, να βρει έναν χώρο έκφρασης, αποδοχής και ενδυνάμωσης για ό,τι τον προβληματίζει, να ανασύρει τα ταλέντα του και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της προσωπικής του ανάπτυξης.

Οι συνεδρίες στην Αειθάλια απευθύνονται σε όλους, από τον «αρχάριο» που επιθυμεί απλώς να χαλαρώσει» μέχρι τον «έμπειρο» στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης που γνωρίζει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ...

Τα πάντα στη ζωή είναι σχέση! Η σχέση μας με τη ζωή, το Σύμπαν, τον Θεό, τους ανθρώπους, τα ζώα, τον εαυτό μας, την υγεία μας… Όποια ή όποιες κι αν είναι οι σχέσεις που θέλετε να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε.

Οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας, η αυτογνωσία και η προσωπική ανάπτυξη «μιλούν» πρώτα στη συνειδητότητά μας, μετά στο ενεργειακό μας σώμα, μάς εξισορροπούν, και έπειτα αυτό αντανακλάται στο φυσικό μας σώμα και στη ζωή μας γενικότερα! Δεν είναι υπέροχο που υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία που μας βοηθούν να είμαστε εμείς οι δημιουργοί της ζωής μας;

Όλες οι συνεδρίες στην Αειθάλια γίνονται με πολλή φροντίδα, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαίτερες πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από διαπιστευμένους συμβούλους στο χώρο μας ή εξ αποστάσεως (εφόσον είναι εφικτό, ανάλογα με την τεχνική). Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ραντεβού μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στην ενέργεια της Αγάπης...
Η ομάδα της Αειθάλια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδος ή τεχνική αναφέρεται και περιγράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αντικαθιστά την ιατρική, ψυχολογική, ψυχιατρική διάγνωση και θεραπεία, ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι εναλλακτικές θεραπείες και οι διαλογισμοί αποτελούν θαυμαστά βοηθητικά εργαλεία για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ισορροπία και ευεξία του ατόμου και μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αφού βοηθούν ολιστικά τον άνθρωπο και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχοσωματική του αρμονία. Οι όροι «θεραπευτής» και «θεραπεία» χρησιμοποιούνται με την ευρεία έννοια και δεν ταυτίζονται με τους όρους που χρησιμοποιούνται στην κλασική ιατρική, ψυχολογία και φαρμακευτική.

  

 Συμβουλευτική Θεραπευτική 

Η αυτογνωσία θεραπεύει!

Η Συμβουλευτική Θεραπευτική είναι ένα μη παρεμβατικό σύστημα αυτεπίγνωσης και αυτογνωσίας 

Με τη Συμβουλευτική Θεραπευτική ο άνθρωπος μπορεί να βοηθηθεί ώστε να αναγνωρίσει και να έχει επίγνωση με ποιο τρόπο δημιουργείται η πραγματικότητά του. Επίσης, συνειδητοποιεί το ρόλο που έχει το περιβάλλον όπου μεγάλωσε στη διαμόρφωση αυτής της πραγματικότητας. Τέλος, τον βοηθάει να αποκτήσει συνείδηση των αιτιών των προβλημάτων του, ώστε να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται για να οδηγηθεί προς τη λύση τους και σε μια ποιότητα ζωής που έχει περισσότερη χαρά, ευτυχία και νόημα.

Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Συμβούλου το άτομο ανακαλύπτει αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις και αποφάσεις του παρελθόντος, καθώς και τον τρόπο να τις αλλάξει, εφόσον το επιλέξει. Μαθαίνει και εκπαιδεύεται να τιμά τον εαυτό του χωρίς όρους. Να διακρίνει αυτό που πραγματικά αξίζει και έχει νόημα για τον ίδιο  και να ζει βάσει αυτών των αξιών, διαφοροποιώντας τον εαυτό του από τα πρέπει και τις γνώμες του περιβάλλοντός του.

Το περιβάλλον όπου μεγαλώνουμε, έχει επηρεάσει τον καθένα μας και στην προσπάθειά μας σαν παιδιά να ανταποκριθούμε  στις καταστάσεις, προκειμένου να έχουμε ασφάλεια και αγάπη, σιγά σιγά ξεχάσαμε να διακρίνουμε τις πραγματικές μας αξίες και τα θέλω μας. Τα πρέπει και η νοοτροπία των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας έγιναν η πραγματικότητά μας και καθόρισαν  τις επιλογές στη ζωή μας για μας, χωρίς εμάς.

Τα συμπεράσματα, οι πεποιθήσεις που εντυπώθηκαν κατά τη διαδικασία της ανάπτυξής μας στο υποσυνείδητό μας, ορίζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση και τις επιλογές δράσης/αντίδρασης που κάνουμε στο παρόν.  Και παρόλο που στο παρόν μας δεν πιστεύουμε πια σε αρκετές πεποιθήσεις και νοοτροπίες του υποσυνειδήτου μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, ορίζουν τη ζωή μας.

Σε τι μας ωφελεί

Σκοπός των συνεδριών είναι η Αυτοαποδοχή, η Ενδυνάμωση, η Αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση ταλέντων και ικανοτήτων και η αξιοποίησή τους. Η επίγνωση αυτών που έχουν νόημα και πραγματική αξία για τον ίδιο. Επίσης, να ευθυγραμμίσει σκέψεις, λόγια, πράξεις, δημιουργώντας μια ζωή που θα έχει νόημα, χαρά και ευτυχία.

Στόχος των ατομικών συνεδριών είναι η ανακάλυψη περιοριστικών πεποιθήσεων, προσκολλήσεων, συμπερασμάτων, αντιλήψεων, επιλογών, αποφάσεων που δεν τον εξυπηρετούν πλέον στη ζωή του, και η απελευθέρωση από αυτές. Η αναγνώριση, διαχείριση και απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων και το δυνάμωμα των θετικών. Να ξέρει τι θέλει και να επικοινωνεί αποτελεσματικά. Η στάση του στη ζωή να είναι χρήσιμη για τον εαυτό του και το περιβάλλον.

Οι συνεδρίες Συμβουλευτικής Θεραπευτικής πραγματοποιούνται στο χώρο μας και γίνονται είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  

Hatha Yoga

Η επιστήμη του νου και του σώματος!

Η Χάθα Γιόγκα είναι ένα σύστημα σωματικής αρμονίας, νοητικής και πνευματικής διεύρυνσης! 

Η λέξη «yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «yuj» που σημαίνει: ενώνω, ενοποιώ, συνδέω. Με την ευρεία έννοια λοιπόν, «γιόγκα» σημαίνει ένωση της ατομικής συνείδησης-πνεύματος με τη συμπαντική συνείδηση-πνεύμα. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, αυτή η ένωση έχει σαν αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του νου και του συναισθήματος. 

Η Χάθα Γιόγκα είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα σύστηματα γιόγκα στην Δύση. Πρόκειται για ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές που καλλιεργούν την επίγνωση, τη χαλάρωση, τη συγκέντρωση και το διαλογισμό, ενώ παράλληλα προάγουν την καλή φυσική κατάσταση.  

Μάθημα Χάθα Γιόγκα

Ένα μάθημα Χάθα Γιόγκα περιλαμβάνει στάσεις (asanas), χαλάρωση, διαλογισμό και αναπνευστικές τεχνικές (pranayama). Οι asanas (ασάνες) επιδρούν ευεργετικά σε επιμέρους όργανα και συστήματα του σώματος μας, όπως είναι το μυοσκελετικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό, το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα.

Η γιόγκα ηρεμεί και ισορροπεί το νου, το νευρικό σύστημα και χαλαρώνει το σώμα. Με τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος το άτομο αποκτά μεγαλύτερη νοητική και πνευματική διαύγεια, με αποτέλεσμα να βιώνει περισσότερη αρμονία στη ζωή του και να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και διαύγεια τα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά του. Βάζοντας τη γιόγκα στη ζωή μας, αποκτάμε όλο και πιο αρμονική σχέση με τον εαυτό μας, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη αρμονία με το περιβάλλον μας.

Επίσης,  η γιόγκα λειτουργεί ως μέσο πρόληψης για καλύτερη υγεία, αφού οι στάσεις και οι πρακτικές της έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, την καλύτερη οξυγόνωση του σώματος και γενικά προσφέρουν ευεξία και τόνωση. 

Μερικά από τα οφέλη της Χάθα Γιόγκα είναι τα εξής:

 • Μειώνει ή και εξαλείφει το στρες και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα.
 • Διορθώνει την κακή στάση του σώματος και βοηθά στην ευλυγισία του.
 • Αποτοξινώνει το σώμα και το νου από τις μη ισορροπημένες σκέψεις.
 • Μέσω της σωστής αναπνοής επιτυγχάνουμε την εναρμόνιση και τον έλεγχο του νου, του σώματος και της βιοενέργειάς μας.
 • Δυναμώνει το σώμα και αυξάνει την ικανότητά του στην αντοχή.
 • Αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
 • Βοηθάει το άτομο να αποκτήσει βαθύτερη συνείδηση των αναγκών του σώματός του.
 • Με κάθε ασάνα (στάση) φέρνουμε την επίγνωσή μας στο «τώρα».
 • Μαθαίνουμε να αφουγκραζόμαστε το σώμα αλλά και το πνεύμα μας.
 • Διευρύνεται  η  συνείδησή μας.
 • Αποκτάμε μεγαλύτερη αισιοδοξία και συντονιζόμαστε περισσότερο με τη θετική σκέψη.
 • Βοηθάει στον έλεγχο του σώματος και της αναπνοής.
  

Ιδρυτής της Γιόγκα είναι ο Ινδός Πατάντζαλι ο οποίος έγραψε το 200 π.χ. τις Γιόγκα Σούτρες (το αρχαιότερο σωζόμενο εγχειρίδιο της γιόγκα), από όπου προέρχεται και ο «σκελετός» των συστημάτων της Γιόγκα σήμερα. Παρόλο που η πρώτη αναφορά γίνεται στις Βέδες (Ινδικές ιερές γραφές) το 2500-1500 π.χ., η γιόγκα δεν είναι θρησκεία. Είναι ένα μονοπάτι που μας βοηθά να αποκτήσουμε αυτεπίγνωση και να ενωθούμε με την αληθινή Θεία Φύση μας, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω μας. Είναι ένα όχημα που μας οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο! Με τα πέρασμα των αιώνων η διδασκαλία της Γιόγκα έχει εξελιχτεί μέχρι σήμερα, ενώ τα παρακλάδια της πολλαπλασιάζονται καθώς πολλές νέες σχολές αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Η Χάθα Γιόγκα είναι ο κλάδος εκείνος με τη μεγαλύτερη διάδοση στο Δυτικό κόσμο, ιδίως κατά το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα και αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς.

Τα μαθήματα Hatha Yoga διαρκούν περίπου 1 μιση ώρα. Μπορείτε επίσης να εκδηλώσετε την πρόθεση για την δημιουργία ομάδας στο χώρο σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  

Νευρο-Ρεφλεξολογία  

Θεραπεία μέσω των πελμάτων!

Η Νευρο-Ρεφλεξολογία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, η οποία έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει τον πόνο και να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του Νευρικού Συστήματος.

Πρόκειται για μια φυσική θεραπευτική αγωγή, καθώς δεν απαιτεί φαρμακευτική χορήγηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμπληρωματικά με άλλες μορφές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης και της φαρμακευτικής αγωγής. Βασίζεται στη γενικώς αποδεκτή αρχή ότι «το σώμα αντανακλάται σε τρισδιάστατη αναλογική κλίμακα στα πέλματα» και εφαρμόζεται μέσω χειρισμών με τα δάχτυλα των χεριών, από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή, σε απολήξεις νεύρων επί των άκρων ποδών του θεραπευόμενου.

Ο θεραπευτής ασκεί με την εξωτερική πλευρά του αντίχειρα του ειδικές πιέσεις πάνω σε μικρά σημεία που βρίσκονται στα οστά του πέλματος του θεραπευόμενου, διεγείροντας έτσι συγκεκριμένους αισθητικούς υποδοχείς και νευρικές απολήξεις που υπάρχουν εκεί. Τα σημεία αυτά ονομάζονται Νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία και η διέγερσή τους μέσω των κατάλληλων πιέσεων προκαλεί την εκδήλωση ακαριαίας αντίδρασης στο νέυρο ή τη νευρική δομή των ιστών του σώματος που στοχεύουμε.

Τα νεύρα που διεγείρουμε είναι κλάδοι του ισχιακού νεύρου μέσω του οποίου μεταφέρονται τα μηνύματα στον νωτιαίο μυελό και εν συνεχεία στον εγκέφαλο ώστε και να ερμηνευθούν. Κατόπιν, μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος και σε συνεργασία με το ενδοκρινικό μας σύστημα εκκρίνονται οι κατάλληλες ουσίες και ορμόνες και τίθενται σε λειτουργία οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την φυσική αποκατάσταση των διαταραχών.

 

Θεραπευτικές Ενδείξεις

Η τεχνική της Νευρο-Ρεφλεξολογίας μπορεί να αποτελέσει βασικό θεραπευτικό εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σωματικών συμπτωμάτων όπως: Ο πονοκέφαλος, οι ημικρανίες, κάθε μορφής πόνος (χρόνιος ή οξύς) στη μέση, στην πλάτη και στον αυχένα, άλλα χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου), η ινομυαλγία, η χρόνια κόπωση, οι νευραλγίες, οι ριζίτιδες κ.ά.

 

 Ποιά η διαφορά με την Κλασική Ρεφλεξολογία;

Στην πραγματικότητα, η Κλασική Ρεφλεξολογία είναι μια μορφή Νευρο-Ρεφλεξολογίας. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι τα ερεθίσματα κατά τη διάρκειά μιας συνεδρίας Κλασικής Ρεφλεξολογίας δεν είναι πάντα ακριβή και χαρακτηρίζονται ως διάχυτα. Επίσης, η Κλασική Ρεφλεξολογία δεν επιτρέπει τη δράση σε ένα και μοναδικό νεύρο ή μια νευρική δομή. Αντίθετα, η Νευρο-Ρεφλεξολογία δρα απευθείας σε ένα νεύρο ή σε μια νευρική δομή, άρα μπορεί να επέμβει και να ρυθμίσει τη λειτουργία τους.

Μέσω της Νευρο-Ρεφλεξολογίας έχουμε άμεση επίδραση στο μεγαλύτερο σύστημα ελέγχου του σώματος, το Νευρικό Σύστημα, κάτι που δεν μπορεί να επιτύχει η Κλασική Ρεφλεξολογία. Το Νευρικό Σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα συστήματα του σώματος. Συλλέγει πλήθος πληροφοριών από τους αισθητηριακούς νευρώνες, ελέγχοντας και ρυθμίζοντας τις αποκρίσεις όλων των άλλων συστημάτων. Αυτό είναι πιο προφανές στο Κινητικό Σύστημα, όπου δεν υπάρχει μυς ο οποίος να ζεί ή να συσπάται χωρίς κάποιο νευρικό ερέθισμα. Το ίδιο ισχύει όμως και για άλλα συστήματα, πιο αυτόνομα, όπως π.χ. το Πεπτικό Σύστημα. Επομένως, η Νευρο-Ρεφλεξολογία αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο που επιτρέπει την παρέμβαση σε όλο το ανθρώπινο σώμα.

 

 Υπάρχουν παρενέργειες;

Η Νευρο-Ρεφλεξολογία δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις ασφαλέστερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, εφόσον το ίδιο το νευρικό μας σύστημα είναι αυτό που ανταποκρίνεται θετικά και αποκαθιστά μέσω του φυσικού αμυντικού μηχανισμού μας τους τραυματισμούς που αναγνωρίζει στο σώμα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διεγείρονται μέσω πιέσεων από τον θεραπευτή συγκεκριμένα νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία στα πέλματα του δέκτη. Εάν το νεύρο ή οι στοχευμένοι ιστοί δυσλειτουργούν, τα σημεία θα αντιδράσουν εκδηλώνοντας πόνο. Συνιστάται ο δέκτης της θεραπείας μέσω κατάλληλων υποδείξεων του θεραπευτή να αναπνέει κανονικά και βαθιά, για να οξυγονώνεται η περιφέρεια, έτσι ώστε να αυξάνεται η παραγωγή των ενδορφινών (φυσικών αναλγητικών) του οργανισμού.

Συνήθως, μετά από κάποια δευτερόλεπτα ο πόνος μειώνεται αισθητά ή ακόμα και εξαφανίζεται. Αν δεν εκδηλωθεί πόνος στα συγκεκριμένα σημεία, τότε ο θεραπευτής προχωράει στα επόμενα, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπευτική συνεδρία. Αν ο πόνος συνεχίζει να είναι οξύς και αρκετά οδυνηρός για τον δέκτη και διαρκεί πάνω από 15 δευτερόλεπτα, τότε ο θεραπευτής υποχρεούται να εγκαταλείψει τα συγκεκριμένα νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία, διαφορετικά το επίπεδο του πόνου θα αυξηθεί αντί να μειωθεί.

 

 Με ποιες άλλες μορφές θεραπείας μπορεί να συνδυαστεί;

Έχοντας για παράδειγμα έναν ασθενή με χρόνιο πόνο στη μέση, η Νευρο-Ρεφλεξολογία μπορεί να συνδυαστεί και να λειτουργήσει άψογα με:

 • Manual Therapy (θεραπεία με ήπιους χειρισμούς, που βοηθάει στη λειτουργική αποκατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος).
 • Myofascial Trigger Points Therapy (θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης πόνου).
 • Myofascial Release (μυοπεριτονιακή απελευθέρωση).
 • Kinetic Control Method (μέθοδος ασκήσεων κινητικού ελέγχου του σώματος).
 • Kinesiotape Method (μέθοδος εφαρμογής εξειδικευμένης ταινίας σε μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις του σώματος).
 • Κρανιοϊερή Θεραπεία του Dr. John Upledger.
   

        

 Πόσο συχνά μπορώ να κάνω Νευρο-Ρεφλεξολογία;

Η χρονική συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από τη γενική πορεία του ασθενή, τη χρονικότητα του προβλήματός του, την ένταση των συμπτωμάτων του και την ηλικία του. Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το βασικό πρωτόκολλο έχει ως εξής:

 • Την 1η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 3 Θεραπευτικές Συνεδρίες.
 • Την 2η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 3 Θεραπευτικές Συνεδρίες.
 • Την 3η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 Θεραπευτικές Συνεδρίες.
 • Την 4η Εβδομάδα πραγματοποιείται 1 Θεραπευτική Συνεδρία.
 • Την 5η Εβδομάδα πραγματοποιείται 1 Θεραπευτική Συνεδρία.
 • Με το πέρας 2 Εβδομάδων από την τελευταία συνεδρία συστήνεται επανεκτίμηση και επαναξιολόγηση της κατάστασης του ανθρώπου από τον θεραπευτή.

 

Οι συνεδρίες Νευρο-Ρεφλεξολογίας διαρκούν περίπου μια ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπνευστής της Νευρο-Ρεφλεξολογίας είναι ο Dr. Walter Froneberg (Γουόλτερ Φρόνεμπεργκ), Γερμανός χειροπράκτης και οστεοπαθητικός, ο οποίος σπούδασε Κλασική Ρεφλεξολογία στη σχολή της Hanne Marquardt. Στην πρακτική του άλλαξε τη φιλοσοφία των ζωνών της Κλασικής Ρεφλεξολογίας, καθώς εφαρμόζοντας στατική και κατευθυνόμενη πίεση στα οστά του ποδιού, παρατήρησε πως οι παρασπονδυλικοί μύες ανταποκρίνονταν πιο γρήγορα απ’ ό,τι με την Κλασική Ρεφλεξολογία. Τα συγκεκριμένα σημεία που ανταποκρίνονταν τόσο γρήγορα κατέληξε ότι είχαν σχέση με τα αντίστοιχα νεύρα και τα ονόμασε Νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία. Μετά από εξειδικευμένες έρευνες σε διάστημα 20 ετών, μέσω της χρήσης MRI (μαγνητικής τομογραφίας) και άλλων διαγνωστικών μέσων, ανακάλυψε περισσότερα από 400 νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία για όλο το Περιφερικό, Αυτόνομο και Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

  

Prenatal Yoga 

Κάνε Yoga περιμένοντας το θαύμα της ζωής!

Η Γιόγκα για εγκύους προσφέρει σωματική ενδυνάμωση και ευεξία, συναισθηματική εξισορρόπηση και εσωτερικη γαλήνη! 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια μοναδική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, αλλά και μια κατάλληλη περίοδος για να «συνδεθεί» για πρώτη φορά με τη ζωή που μεγαλώνει μέσα στο σώμα της, προσφέροντας ένα ιδανικό και γαλήνιο «περιβάλλον» για το μωρό της, αλλά και ένα ιδανικό «περιβάλλον» για την ίδια, στο διάστημα αυτών των μηνών!

Η yoga μέσα από τη χαλάρωση, τις ασφαλείς κινήσεις και στάσεις, αλλά και μέσα από τεχνικές αναπνοής και καθοδηγούμενους οραματισμούς, συμβάλλει στην ευεξία και την ανακούφιση από σωματικά συμπτώματα, κατά τη διάρκεια της κύησης, στην διεξαγωγή ενός όμορφου τοκετού και στην διαμόρφωση μιας ομαλής μεταβατικής περιόδου από το μαιευτήριο στο σπίτι!

Με τα μαθήματα yoga το σώμα και ο νους προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να υπάρχει συνειδητή παρουσία κατά τον τοκετό, σωστός χειρισμός της αναπνοής, συνειδητός έλεγχος των μυών και καλύτερη αντιμετώπιση των συστολών.

Επιπλέον, υπάρχει ανακούφιση και αντιμετώπιση των τυχόν συμπτωμάτων της κύησης  όπως κράμπες, πόνοι στην πλάτη και τη μέση, πρήξιμο στα άκρα, αυξημένο βάρος, καούρες, δυσκοιλιότητα, δυσκολία στην αναπνοή  κλπ, αλλά και πιο γρήγορη επαναφορά, στη προ της εγκυμοσύνης, σωματική κατάσταση.

Κάνοντας yoga η έγκυος αποκτά τη σωστή στάση του σώματος, αίσθηση σωματικής και «εσωτερικής» ευεξίας, ευλυγισία και σωματική ενδυνάμωση. Μαθαίνει σταδιακά πώς να κινεί και να ελέγχει συνειδητά το σώμα της κατά τη διάρκεια της κύησης και αποκτά συνειδητή σύνδεση και επαφή με το έμβρυο.

Η απελευθέρωση από το άγχος, τις αρνητικές σκέψεις και τις φοβίες που μπορεί να σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό είναι  ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμβάλλει στην ηρεμία και τη χαλάρωση της εγκύου και του εμβρύου, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί ευεργετικά στην κύηση και τον τοκετό.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα οφέλη της yoga στην κύηση… τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ανακαλύψετε μόνες σας, καθώς η εμπειρία και το βίωμα αποτελούν την πιο αξιόπιστη πηγή προς τη γνώση!

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, πληροφορία ή προβληματισμό σας ή εάν ενδιαφέρεστε να οργανώσουμε μαθήματα yoga στον χώρο σας ή στον χώρο μας!

 

Τα μαθήματα Prenatal Yoga διαρκούν 1 ώρα. Μπορείτε επίσης να εκδηλώσετε την πρόθεση για την δημιουργία ομάδας ή ατομικών μαθημάτων στο χώρο σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  

Usui Reiki  

Η Συμπαντική Ενέργεια Ζωής

Το Ρέικι είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος που αναζωογονεί και ενδυναμώνει τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα: συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό και φυσικό - σωματικό!

Η λέξη «Ρέικι» μεταφράζεται ως «συμπαντική ενέργεια ζωής» από το «Κι», που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωτική ενέργεια» και το «Ρέι» που δηλώνει τη συμπαντική διάσταση αυτής της ενέργειας. Η ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος είναι η ενέργεια που δίνει ζωή σε κάθε έμψυχο ον, αλλά και αυτή στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η συμπαντική δημιουργία! Το Ρέικι είναι μια απολύτως ασφαλής ενεργειακή τεχνική αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης, που επανασυνδέει τη συνείδηση του ανθρώπου με τη Συμπαντική ζωτική ενέργεια και αφυπνίζει την ήδη υπάρχουσα ικανότητα της αυτοθεραπείας, μέσα από το απαλό, φυσικό άγγιγμα των χεριών. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να αποκτήσουμε ισορροπία και χαρά στην καθημερινότητά μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Ρέικι

Με το Ρέικι μπορούμε να θεραπεύσουμε δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα, αλλά και τις αιτίες που τα δημιούργησαν, καθώς και να επιλύσουμε συναισθηματικά και νοητικά ζητήματα. Μπορούμε ακόμα να θεραπεύσουμε σχέσεις (επαγγελματικές, ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές κλπ.), καθώς και να έλξουμε την αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Οι τεχνικές του Ρέικι εφαρμόζονται σε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Μπορούμε να κάνουμε Ρέικι στον πλανήτη, σε μια χώρα ή σε μια ομάδα ανθρώπων. Ρέικι μπορούμε επίσης να κάνουμε στα ζώα, στα φυτά, ακόμα και σε αντικείμενα (π.χ. για ενεργοποίηση κρυστάλλων) ή σε χώρους για τον καθαρισμό τους από αρνητικές επιρροές.

Τι προσφέρει το Ρέικι

 • Bοηθάει να ανακαλύψουμε μέσα μας τη δύναμη για αυτοθεραπεία.
 • Προάγει τη σωματική δύναμη και ευεξία, τη συναισθηματική κάθαρση και τη νοητική διαύγεια.
 • Μειώνει ή και εξαφανίζει τον πόνο.
 • Ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες και επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
 • Ανοίγει και εξισορροπεί τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα φορτίζοντάς τα με καθαρή ζωτική ενέργεια.
 • Προσφέρει θεραπευτική ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται ο καθένας, καθώς η συμπαντική ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.
 • Μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
 • Μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία και γαλήνη.
 • Ενεργοποιεί τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
 • Μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης βάζοντας τα πόδια μας με δύναμη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γη.
 • Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στη ζωή και στο σύμπαν.
 • Μας εξυψώνει πνευματικά καθώς μας συντονίζει ολοένα και πιο πολύ με το φως και την αγάπη.
 • Μας αναζωογονεί πλήρως, καθώς ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά.
 • Ωφελεί τα ζώα, τα φυτά και ολόκληρο τον πλανήτη!

 

 

Οι Μυήσεις και τα Σύμβολα του Ρέικι

Όλοι διαθέτουμε εν δυνάμει τη φυσική ικανότητα να θεραπεύουμε τον εαυτό μας και κατ' επέκταση τους συνανθρώπους μας. Συνεπώς, οι μυήσεις του Ρέικι δεν αφορούν μόνο όσους θέλουν να το ασκήσουν επαγγελματικά. Εκτός των άλλων, αποτελούν ένα θεσπέσιο εργαλείο αυτογνωσίας —με την ευρεία έννοια— αφού σταδιακά και όσο περισσότερο εμβαθύνουμε στο Ρέικι, γνωρίζουμε καλύτερα τον πραγματικό, θεϊκό - συμπαντικό εαυτό μας.

Στο Δυτικό Σύστημα του Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τρεις (3) Βαθμοί Μύησης και ο 3ος χωρίζεται σε δύο μέρη, Α και Β. Κάθε μύηση είναι διαφορετική και περιλαμβάνει τους δικούς της συντονισμούς με τη συμπαντική ενέργεια, μεταξύ των οποίων είναι και η ενεργοποίηση των 4 Συμβόλων του Ρέικι.

Τα σύμβολα έχουν την καταγωγή τους από την εποχή της Ατλαντίδας, αποτελούνται από 100% αγνή, καθαρή ενέργεια και εκπέμπουν δονήσεις του υψηλότερου θεϊκού φωτός. Μετά τους συντονισμούς η ενέργεια κυλάει στα χέρια του μαθητή εφ' όρου ζωής.

 

Θεμελιωτής του θεραπευτικού συστήματος Ρέικι είναι ο Δρ. Μικάο Ουσούι (Mikao Usui), ο οποίος αναβίωσε τα αρχαία σύμβολα της Ατλαντίδας, ώστε να μπορούν και πάλι να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και τη συνειδησιακή μας διεύρυνση, ενώ στη συνέχεια θέσπισε και τις 5 ηθικές αρχές του Ρέικι. Ο Ουσούι γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1865 και ολοκλήρωσε το έργο του στη ζωή το 1926. Το 1922 ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο Ρέικι με το όνομα «Usui Reiki Ryoho Gakkai». Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>


 

 
Όνομα:
E-mail:
  Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία