Usui Reiki  

Η Συμπαντική Ενέργεια Ζωής

Το Ρέικι είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος που αναζωογονεί και ενδυναμώνει τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα: συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό και φυσικό - σωματικό!

Η λέξη «Ρέικι» μεταφράζεται ως «συμπαντική ενέργεια ζωής» από το «Κι», που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωτική ενέργεια» και το «Ρέι» που δηλώνει τη συμπαντική διάσταση αυτής της ενέργειας. Η ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος είναι η ενέργεια που δίνει ζωή σε κάθε έμψυχο ον, αλλά και αυτή στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η συμπαντική δημιουργία! Το Ρέικι είναι μια απολύτως ασφαλής ενεργειακή τεχνική αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης, που επανασυνδέει τη συνείδηση του ανθρώπου με τη Συμπαντική ζωτική ενέργεια και αφυπνίζει την ήδη υπάρχουσα ικανότητα της αυτοθεραπείας, μέσα από το απαλό, φυσικό άγγιγμα των χεριών. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να αποκτήσουμε ισορροπία και χαρά στην καθημερινότητά μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Ρέικι

Με το Ρέικι μπορούμε να θεραπεύσουμε δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα, αλλά και τις αιτίες που τα δημιούργησαν, καθώς και να επιλύσουμε συναισθηματικά και νοητικά ζητήματα. Μπορούμε ακόμα να θεραπεύσουμε σχέσεις (επαγγελματικές, ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές κλπ.), καθώς και να έλξουμε την αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Οι τεχνικές του Ρέικι εφαρμόζονται σε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Μπορούμε να κάνουμε Ρέικι στον πλανήτη, σε μια χώρα ή σε μια ομάδα ανθρώπων. Ρέικι μπορούμε επίσης να κάνουμε στα ζώα, στα φυτά, ακόμα και σε αντικείμενα (π.χ. για ενεργοποίηση κρυστάλλων) ή σε χώρους για τον καθαρισμό τους από αρνητικές επιρροές.

Τι προσφέρει το Ρέικι

  • Bοηθάει να ανακαλύψουμε μέσα μας τη δύναμη για αυτοθεραπεία.
  • Προάγει τη σωματική δύναμη και ευεξία, τη συναισθηματική κάθαρση και τη νοητική διαύγεια.
  • Μειώνει ή και εξαφανίζει τον πόνο.
  • Ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες και επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
  • Ανοίγει και εξισορροπεί τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα φορτίζοντάς τα με καθαρή ζωτική ενέργεια.
  • Προσφέρει θεραπευτική ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται ο καθένας, καθώς η συμπαντική ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.
  • Μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
  • Μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία και γαλήνη.
  • Ενεργοποιεί τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
  • Μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης βάζοντας τα πόδια μας με δύναμη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γη.
  • Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στη ζωή και στο σύμπαν.
  • Μας εξυψώνει πνευματικά καθώς μας συντονίζει ολοένα και πιο πολύ με το φως και την αγάπη.
  • Μας αναζωογονεί πλήρως, καθώς ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά.
  • Ωφελεί τα ζώα, τα φυτά και ολόκληρο τον πλανήτη!

 

 

Οι Μυήσεις και τα Σύμβολα του Ρέικι

Όλοι διαθέτουμε εν δυνάμει τη φυσική ικανότητα να θεραπεύουμε τον εαυτό μας και κατ' επέκταση τους συνανθρώπους μας. Συνεπώς, οι μυήσεις του Ρέικι δεν αφορούν μόνο όσους θέλουν να το ασκήσουν επαγγελματικά. Εκτός των άλλων, αποτελούν ένα θεσπέσιο εργαλείο αυτογνωσίας —με την ευρεία έννοια— αφού σταδιακά και όσο περισσότερο εμβαθύνουμε στο Ρέικι, γνωρίζουμε καλύτερα τον πραγματικό, θεϊκό - συμπαντικό εαυτό μας.

Στο Δυτικό Σύστημα του Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τρεις (3) Βαθμοί Μύησης και ο 3ος χωρίζεται σε δύο μέρη, Α και Β. Κάθε μύηση είναι διαφορετική και περιλαμβάνει τους δικούς της συντονισμούς με τη συμπαντική ενέργεια, μεταξύ των οποίων είναι και η ενεργοποίηση των 4 Συμβόλων του Ρέικι.

Τα σύμβολα έχουν την καταγωγή τους από την εποχή της Ατλαντίδας, αποτελούνται από 100% αγνή, καθαρή ενέργεια και εκπέμπουν δονήσεις του υψηλότερου θεϊκού φωτός. Μετά τους συντονισμούς η ενέργεια κυλάει στα χέρια του μαθητή εφ' όρου ζωής.

 

Θεμελιωτής του θεραπευτικού συστήματος Ρέικι είναι ο Δρ. Μικάο Ουσούι (Mikao Usui), ο οποίος αναβίωσε τα αρχαία σύμβολα της Ατλαντίδας, ώστε να μπορούν και πάλι να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και τη συνειδησιακή μας διεύρυνση, ενώ στη συνέχεια θέσπισε και τις 5 ηθικές αρχές του Ρέικι. Ο Ουσούι γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1865 και ολοκλήρωσε το έργο του στη ζωή το 1926. Το 1922 ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο Ρέικι με το όνομα «Usui Reiki Ryoho Gakkai». Περισσότερα