Οι Συνεδρίες στην Αειθάλια

 χώρος ολιστικής αρμονίας και προσωπικής ανάπτυξης της Αειθάλια φιλοξενεί μία μεγάλη αγκαλιά από εναλλακτικές μορφές θεραπειών, συστήματα, μεθόδους και τεχνικές, που τιμούν τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, καθώς και τον διαφορετικό τρόπο ή δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει για την προσωπική του ενδυνάμωση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του.

Σκοπός μας είναι κάθε άνθρωπος που εκδηλώνει την πρόθεση να ζει και να βιώνει καλύτερα την καθημερινότητά του, να βρει έναν χώρο έκφρασης, αποδοχής και ενδυνάμωσης για ό,τι τον προβληματίζει, να ανασύρει τα ταλέντα του και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της προσωπικής του ανάπτυξης.

Οι συνεδρίες στην Αειθάλια απευθύνονται σε όλους, από τον «αρχάριο» που επιθυμεί απλώς να χαλαρώσει» μέχρι τον «έμπειρο» στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης που γνωρίζει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ...

Τα πάντα στη ζωή είναι σχέση! Η σχέση μας με τη ζωή, το Σύμπαν, τον Θεό, τους ανθρώπους, τα ζώα, τον εαυτό μας, την υγεία μας… Όποια ή όποιες κι αν είναι οι σχέσεις που θέλετε να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε.

Οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας, η αυτογνωσία και η προσωπική ανάπτυξη «μιλούν» πρώτα στη συνειδητότητά μας, μετά στο ενεργειακό μας σώμα, μάς εξισορροπούν, και έπειτα αυτό αντανακλάται στο φυσικό μας σώμα και στη ζωή μας γενικότερα! Δεν είναι υπέροχο που υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία που μας βοηθούν να είμαστε εμείς οι δημιουργοί της ζωής μας;

Όλες οι συνεδρίες στην Αειθάλια γίνονται με πολλή φροντίδα, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαίτερες πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από διαπιστευμένους συμβούλους στο χώρο μας ή εξ αποστάσεως (εφόσον είναι εφικτό, ανάλογα με την τεχνική). Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ραντεβού μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στην ενέργεια της Αγάπης...
Η ομάδα της Αειθάλια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδος ή τεχνική αναφέρεται και περιγράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αντικαθιστά την ιατρική, ψυχολογική, ψυχιατρική διάγνωση και θεραπεία, ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι εναλλακτικές θεραπείες και οι διαλογισμοί αποτελούν θαυμαστά βοηθητικά εργαλεία για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ισορροπία και ευεξία του ατόμου και μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αφού βοηθούν ολιστικά τον άνθρωπο και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχοσωματική του αρμονία. Οι όροι «θεραπευτής» και «θεραπεία» χρησιμοποιούνται με την ευρεία έννοια και δεν ταυτίζονται με τους όρους που χρησιμοποιούνται στην κλασική ιατρική, ψυχολογία και φαρμακευτική.

    

Κρανιοϊερή Θεραπεία   

Ενισχύοντας τη φυσική μας άμυνα

alt

Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο, η οποία έχει ως σκοπό να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του Νευρικού Συστήματος, ενισχύοντας τον φυσικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού.

Η Κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος, μέσω της οποίας μπορούμε να εκτιμήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την λειτουργικότητα του Κρανιοϊερού συστήματος, που αποτελεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχει και λειτουργεί ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. Η δυσλειτουργία αυτού του συστήματος προκαλεί αισθητικές, κινητικές ή νευρολογικές διαταραχές. Η Κρανιοϊερή θεραπεία διευκολύνει τον φυσικό αμυντικο μηχανισμό του σώματος μας, ώστε να αντιδράσει και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτόθεραπείας που διαθέτει κάθε οργανισμός.

Εφαρμόζεται μέσω ήπιων χειρισμών με τα χέρια και περιλαμβάνει απαλά αγγίγματα βάρους της τάξης των 5 γραμμαρίων από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή– στα κρανιακά οστά, στα οστά του προσώπου, σε όλη τη σπονδυλική στήλη μέχρι το ιερό οστό, και γενικότερα σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου παρατηρείται περιορισμένη λειτουργικότητα.

alt

Θεραπευτικές Ενδείξεις

Η Κρανιοϊερή Θεραπεία μπορεί να αποτελέσει βασικό θεραπευτικό εργαλείο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως είναι: Ο χρόνιος πόνος, οι αϋπνίες, η απώλεια όσφρησης/γεύσης, οι εμβοές, οι ημικρανίες, ο πονοκέφαλος, τα προβλήματα της κροταφογναθικής άρθρωσης, ο βρυγμός, το σπαστικό ραιβόκρανο, οι ορμονικές διαταραχές, η κατάθλιψη και οι συναισθηματικές διαταραχές. Στη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας έχουν ανταποκριθεί θετικά, άτομα των οποίων τα συμπτώματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά από άλλες μορφές θεραπείας.

alt

 Υπάρχουν παρενέργειες;

Πρόκειται για μια από τις ασφαλέστερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς βοηθάει ώστε το ίδιο το σώμα μας να αναστρέψει τη δυσλειτουργία και να αποκαταστήσει την προηγούμενη αρμονία. Παρενέργειες δεν υπάρχουν, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μορφές θεραπείας, ενισχύοντας μάλιστα την αποτελεσματικότητα τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής απελευθερώνει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του δέκτη, από τη συσσωρευμένη ένταση-ενέργεια εξαιτίας παλαιότερων ψυχικών-σωματικών τραυματικών εμπειριών. Η προσέγγιση αυτή ονομάζεται «Απελευθέρωση της Κυστικής Ενέργειας» ή αλλιώς «Απελευθέρωση των Ιστών» της συγκεκριμένης περιοχής.

alt

 Προσωπικά βιώματα κατά τη θεραπευτική διαδικασία

Κάθε οργανισμός βιώνει τη θεραπευτική συνεδρία διαφορετικά. Ο δέκτης μπορεί να αισθανθεί έντονη χαλάρωση και να κοιμηθεί κατά τη συνεδρία. Άλλες φορές, μπορεί να ανακληθούν μνήμες και να απελευθερωθούν συναισθήματα, ή ακόμα και να υπάρξει υπερβολική ομιλητικότητα. Πολλοί παραμένουν σιωπηλοί και απλώς επικεντρώνονται στη θεραπευτική διαδικασία, ακόμα και κατά την αξιολόγηση, ενώ κάποιοι άλλοι βιώνουν διάφορες αισθήσεις στο σώμα τους.

alt

 Ποια η συχνότητα της θεραπείας;

Η συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από τη γενική πορεία του ανθρώπου, τη χρονικότητα και την ένταση των συμπτωμάτων του. Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη. Το πρωτόκολλο έχει ως εξής:

 • Την 1η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 3 Συνεδρίες. 
 • Την 2η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 Συνεδρίες. 
 • Την 3η Εβδομάδα πραγματοποιείται 1 Συνεδρία.
 • Μετά από 15 ημέρες, γίνεται 1 Συνεδρία και μετά από 1 Μήνα άλλη 1 Συνεδρία, για περίπου 6 Μήνες.

 

Οι συνεδρίες Κρανιοϊερής Θεραπείας διαρκούν περίπου 1 ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπνευστής της Κρανιοϊερής θεραπείας είναι ο Αμερικανός Οστεοπαθητικός Ιατρός Dr. John Upledger, ο οποίος από το 1975 έως το 1983 που ήταν κλινικός ερευνητής και καθηγητής στο Michigan State University, έβαλε τις βάσεις της συγκεκριμένης θεραπευτικής προσσέγγισης. Στη συνέχεια ίδρυσε το Upledger Institute και μέσω αυτού διδάσκει την Κρανιοϊερή Θεραπεία σε θεραπευτές παγκοσμίως.

   

Θεραπείες Vasti 

alt

Ανακούφιση και φροντίδα

με ειδικά «θεραπευτικά δοχεία»

alt

Οι θεραπείες Vasti είναι μια σειρά θεραπευτικών μεθόδων της Αγιουρβέδα που δρουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση του πόνου και των δυσάρεστων σωματικών συμπτωμάτων, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου. 

Πρόκειται για θεραπείες που επικεντρώνονται σε πολύ ιδιαίτερα και ζωτικά κέντρα marma (μάρμα) πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Σκοπός των θεραπειών Vasti είναι να αντιμετωπίσουν δραστικά τον πόνο και γενικά τα δυσάρεστα συμπτώματα στις περιοχές του σώματος του ανθρώπου όπου εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα. Επίσης, δρουν θεραπευτικά σε περιπτώσεις συναισθηματικής έντασης και φόρτισης, στο άγχος, στο στρες, στην κατάθλιψη και στις συναισθηματικές διαταραχές. Πρόκειται για θεραπείες που επηρεάζουν τη φυσική λειτουργία του οργανισμού, αλλά και τη συναισθηματική και νοητική λειτουργία του ανθρώπου.Η λέξη «Vasti» (Βάστι) στα σανσκριτικά σημαίνει «δοχείο».     

Πριν την έναρξη κάθε θεραπευτικής συνεδρίας Vasti πλάθεται από τον ειδικό σύμβουλο ένα δοχείο από χειροποίητο ζυμάρι το οποίο και τοποθετείται στην κατάλληλη περιοχή του σώματος του δέκτη ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μέσα σε αυτό το δοχείο στη συνέχεια χύνεται ζεστό το κατάλληλο αγιουρβεδικό έλαιο.

Το χειροποίητο δοχείο διατηρεί συγκεντρωμένο και ζεστό το έλαιο στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος για όσο χρειάζεται ώστε να απορροφηθούν οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Έπειτα, ανάλογα τη θεραπεία ακολουθούν θερεπαυτικές κινήσεις πίεσης και μάλαξης στην περιοχή για την επιπλέον ανακούφιση του ανθρώπου.

Στις συνεδρίες των θεραπειών Vasti το αγιουρβεδικό έλαιο που χρησιμοποιείται είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία ηρεμούν το νευρικό σύστημα. Καθώς ρέει ζεστό, καταπραΰνει τους ταλαιπωρημένους μυς και τους βοηθάει να δυναμώσουν, ενώ παράλληλα, εξισορροπεί τον νου και το συναίσθημα, βοηθάει στη διαχείριση του στρες και συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.  

Τα είδη των θεραπειών

Ανάλογα με την περιοχή του σώματος στην οποία τοποθετείται το δοχείο από ζυμάρι, οι θεραπείες Vasti χωρίζονται σε έξι είδη: Kati Vasti (Κάτι Βάστι), Uro Vasti (Ούρο Βάστι), Greva Vasti (Γκρέβα Βάστι), Janu Vasti (Τζανού Βάστι), Nabhi ή Chakra Vasti (Νάμπι ή Τσάκρα Βάστι), Merudandha Vasti (Μερουντάντα Βάστι).

Κati Vasti

Στη θεραπεία Kati Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην κάτω περιοχή της μέσης του ανθρώπου. Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις πόνων στη μέση, ισχιαλγίας ή δισκοπάθειας. Επίσης, καταπραΰνει τους πόνους στα νεφρά, καθώς και τους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς που προκαλούνται από αιτίες όπως είναι η περίοδος ή οι δυσλειτουργίες των εντέρων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης και ωφελεί σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας ή διάρροιας.

Uro Vasti

Στη θεραπεία Uro Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην περιοχή του στήθους. Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται σε περιπτώσεις πόνων στο στήθος, σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι το άσθμα, ή σε περιπτώσεις έντονου βήχα. Βοηθάει επίσης σε προβλήματα καρδιάς, αλλά και σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους και έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Επιπλέον, είναι μια πολύ χρήσιμη θεραπεία για τους καπνιστές, αφού αποσυμφορείται η περιοχή του θώρακα, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες και διευκολύνεται η λειτουργία της αναπνοής.

Greva Vasti

Στη θεραπεία Greva Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην περιοχή του αυχένα. Η θεραπεία αυτή είναι ιδανική σε περιπτώσεις πόνων ή δυσκαμψίας στον αυχένα, στους ώμους ή στην πλάτη. Επίσης είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων και ιλίγγων. Ακόμα, καταπραΰνει το άγχος, βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, και κάνει καλό στην αυχενική σπονδύλωση και στα μουδιάσματα των χεριών.

 

JanuVasti 

Στην θεραπεία Janu Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην περιοχή των γονάτων.Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για τους πόνους στα γόνατα, την αρθρίτιδα, τις παθήσεις γονάτων και τους τραυματισμούς στα γόνατα. Ανακουφίζει από τον πόνο και τα δυσάρεστα συμπτώματα και συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας.

Chakra ή NabhiVasti

Στην θεραπεία Nabhi Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην περιοχή της κοιλιάς. Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για προβλήματα δυσπεψίας και γαστρεντερικές ενοχλήσεις και παθήσεις, αλλά και στον πόνο. Επίσης, απελευθερώνει την φυσική αλλά και τη συναισθηματική ένταση η οποία αποθηκεύεται συχνά στην περιοχή της κοιλιάς. 

MerudandhaVasti

Στην θεραπεία Merudandha Vasti το ζυμάρι τοποθετείται στην περιοχή της Σπονδυλικής στήλης. Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για περιπτώσεις δισκοπάθειας, εκφύλισης της ΣΣ, για μυϊκούς πόνους και σπασμούς, για τραυματισμούς, για σκολίωση – λόρδωση -  κύφωση, για πόνους στους ώμους, το λαιμό και τον αυχένα, για πόνους και ενοχλήσεις στη μέση, για την ισχιαλγία, για την σπονδύλωση και για την αρθρίτιδα. 

Οι συνεδρίες των Θεραπειών Vasti διαρκούν περίπου 1 ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας. 

 

Αγιουρβεδικό Μασάζ

Σώματος - Full Body 

alt

Αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος!

alt

Οι συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ σώματος αποτελούν μια ευχάριστη, χαλαρωτική και ταυτόχρονα ζωογόνα διαδικασία πρόληψης απέναντι σε κάθε μορφή ασθένειας.

altΤο Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος (Full Body) πραγματοποιείται σε ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος του δέκτη, εμπρός και πίσω, με τη χρήση ζεστού αγιουρβεδικού θεραπευτικού ελαίου, που επιλέγεται με βάση τον αγιουρβεδικό τύπο στον οποίο ανήκει ο δέκτης. Περιλαμβάνει απαλές, ρυθμικές κινήσεις στα χέρια, στην πλάτη, στα πόδια, στον κορμό και στο στήθος του ανθρώπου, δίνοντας έμφαση σε κάποια βασικά σημεία marma (μάρμα). Τα σημεία marma, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, αποτελούν συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, όπου συναντιούνται οι κυτταρικοί μας ιστοί (φλέβες, αρτηρίες, τένοντες, μύες, οστά, αρθρώσεις κλπ.) και μορφοποιούν ζωτικές θέσεις, εξαιρετικά σημαντικές για την διατήρηση της ισορροπημένης λειτουργίας του οργανισμού.

Οφέλη

Με το αγιουρβεδικό μασάζ σώματος ο άνθρωπος ωφελείται ποικιλοτρόπως, καθώς χαλαρώνει ο νους και το σώμα του, εξισορροπείται σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, ενώ αισθάνεται περισσότερη ευεξία, υγεία και νοητική διαύγεια. 

Οι συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ σώματος βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνουν τις τοξίνες, τρέφουν την επιδερμίδα, και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι το έντονο στρες, το συνεχές άγχος, οι αϋπνίες και οι σωματικοί πόνοι. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι τακτικές συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ βελτιώνουν την όραση και μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος συμβάλλει:

 • Στην απελευθέρωση των πάσης φύσεως εντάσεων.
 • Στην ανακούφιση των μυοσκελετικών πόνων.
 • Στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου, καθώς αυξάνει την παραγωγή αιμοσφαιρίων.
 • Στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες.

 

Οι συνεδρίες Αγιουρβεδικού Μασάζ Σώματος διαρκούν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

 

    

Συνεδρία Μασάζ

Κεφαλιού & Αυχένα 

alt

Φροντίδα και περιποίηση

από την κορυφή...

alt

Επειδή όλα ξεκινούν από το κεφάλι, μεταφορικά και κυριολεκτικά, το αγιουρβεδικό μασάζ σε κεφάλι και αυχένα αποκαθιστά την ισορροπία στις περιοχές αυτές, προωθώντας έτσι την φυσική και ενεργειακή εξισορρόπηση σε ολόκληρο το σώμα.

Στις συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ κεφαλιού και αυχένα δίνεται έμφαση στην εξισορρόπηση, μέσω απαλών ρυθμικών πιέσεων, των 37 σημείων marma (μάρμα) που διαθέτουμε στις περιοχές του κεφαλιού, του λαιμού και των ώμων. Σύμφωνα με την αγιουβερδική ιατρική, τα σημεία marma είναι σημεία του ανθρώπινου σώματος όπου συναντιούνται δύο ή περισσότερα είδη ιστών όπως π.χ. δέρμα, αιμοφόρα αγγεία, μύες, οστά κλπ., μορφοποιώντας ζωτικές θέσεις που είναι πολύ σημαντικές για την διατήρηση της ισορροπημένης λειτουργίας του οργανισμού μας. Η συνεδρία γίνεται με εξειδικευμένο, ζεστό αγιουρβεδικό έλαιο από θεραπευτικά βότανα.

Οφέλη

Γενικά, το αγιουρβεδικό μασάζ κεφαλής και αυχένα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνει την ένταση στο κεφάλι, στο λαιμό και στους ώμους. Επίσης, καθαρίζει τους πόρους του δέρματος απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα στις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα —εκτός των άλλων— την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Πιο συγκεκριμένα, το Αγιουρβεδικό Μασάζ Κεφαλής & Αυχένα: 

 • Απελευθερώνει από το άγχος και το στρες.
 • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και την ψυχολογική διάθεση.
 • Προλαμβάνει και θεραπεύει τον πονοκέφαλο.
 • Προλαμβάνει και κάνει καλό στο αραίωμα των μαλλιών και γενικά στα προβλήματα τριχόπτωσης.
 • Αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.
 • Κάνει καλό στις περιπτώσεις ξηροδερμίας και φαγούρας στο κεφάλι.
 • Δυναμώνει τα οστά του κρανίου.
 • Βελτιώνει την όψη του προσώπου.
 • Είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών.

 

Οι συνεδρίες Αγιουρβεδικού Μασάζ Κεφαλής & Αυχένα διαρκούν περίπου μια ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

  

Aγιουρβέδα 

Θεραπείες με την υπογραφή της φύσης!

Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Αγιουρβέδα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για την απελευθέρωση των συμπτωμάτων του άγχους και της έντασης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την αποτοξίνωση του σώματός μας με φυσικό τρόπο.

Η Αγιουρβέδα (Ayurveda) είναι ένα πανάρχαιο ινδικό σύστημα ιατρικής που αντιμετωπίζει ολιστικά τον άνθρωπο και στοχεύει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ασθενειών και των δυσάρεστων συμπτωμάτων σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, επιδιώκει τη διατήρηση της υγείας μέσω της χρήσης φυσικών βοτάνων, ανθέων και ριζών, δώρα που μας έχει προικίσει η μητέρα φύση. Η Αγιουρβέδα είναι σανσκριτική λέξη και μεταφράζεται ως «Η επιστήμη της ζωής», από το «ayuh» που σημαίνει «ζωή» και το «veda» που σημαίνει «επιστήμη». Στόχος της Αγιουρβέδα είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος τέλεια υγεία σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας τόπος χωρίς ασθένειες, ένας τόπος όπου δεν νιώθει ποτέ πόνο και όπου δεν μπορεί να γεράσει ή να πεθάνει. Όταν πηγαίνετε σε αυτόν τον τόπο, οι περιορισμοί που όλοι αποδεχόμαστε παύουν να υπάρχουν, ούτε καν υπολογίζονται σαν πιθανότητα. Αυτός ο τόπος ονομάζεται «τέλεια υγεία».

Δρ. Ντίπακ Τσόπρα — Διάσημος ενδοκρινολόγος και γιατρός της Αγιουρβέδα

Οι doshas & τα σημεία marma

Η αγιουρβεδική φιλοσοφία είναι βασισμένη στις ιδιότητες των τριών ντόσας (doshas): Βάτα (Vata), Πίττα (Pitta), Κάφα (Kapha), οι οποίες αποτελούν τη βασική δομή των στοιχείων του ανθρώπινου σώματος.          Οι doshas συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα μας και κάθε σύμπτωμα που έχουμε στο φυσικό μας σώμα είναι αποτέλεσμα διαταραχής των doshas. Μεταξύ του νου και του σώματος υπάρχει ένας χώρος όπου η σκέψη μετατρέπεται σε ύλη και αυτόν τον χώρο καταλαμβάνουν οι τρεις doshas. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στον νου μας, αυτό καθρεφτίζεται στο σώμα μας. Η αναλογία των τριών doshas καθορίζει τον αγιουρβεδικό τύπο του κάθε ανθρώπου.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της αγιουρβεδικής ιατρικής είναι τα σημεία marma (μάρμα). Η λέξη «marma» στα σανσκριτικά σημαίνει «κρυμμένο» ή «μυστικό».  Τα σημεία marma αποτελούν περιοχές του ανθρώπινου σώματος, όπου συναντιούνται δύο ή περισσότερα είδη ιστού, π.χ. αρτηρίες, τένοντες, οστά, αρθρώσεις κλπ. Σε αυτές τις περιοχές μορφοποιούνται ζωτικές θέσεις νευρομυικών κόμβων που είναι πολύ σημαντικές για την διατήρηση της ισορροπίας στον οργανισμό μας.

Υπάρχουν συνολικά 107 σημεία marma «χαρτογραφημένα» τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του ανθρώπινου σώματος. Η διέγερση των σημείων marma μέσω των κατάλληλων πιέσεων στο σώμα μας, έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση και την εξισορρόπηση σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο.

Οι συνεδρίες

Η Αγιουρβέδα περιλαμβάνει μια σειρά από θεραπευτικές μεθόδους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Τέτοιες θεραπευτικές μέθοδοι, μεταξύ άλλων, είναι οι συνεδρίες Αγιουρβεδικού Μασάζ, η Shirohdara (Σιροντάρα) και οι Θεραπείες Vasti (Βάστι). 

Οι αγιουρβεδικές θεραπευτικές συνεδρίες γίνονται πάνω σε ειδικό κρεβάτι μασάζ, με τη χρήση εξειδικευμένων ελαίων της αγιουρβεδικής ιατρικής από φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίας εντοπίζεται μέσα από τη συμπλήρωση ενός ειδικού ερωτηματολογίου ο αγιουρβεδικός τύπος του δέκτη. Σύμφωνα με αυτόν αλλά και τη θεραπευτική μέθοδο που θα ακολουθηθεί, επιλέγεται και το κατάλληλο έλαιο που θα χρησιμοποιηθεί στη συνεδρία.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 4 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>


 

 
Όνομα:
E-mail:
  Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία